Blog
Últimes notícies i actualitatFiltre
6è Aniversari Equilibra’t
28/11/2023I ja en són 6 d’anys! Com cada any el diumenge passat vam celebrar l’aniversari amb tota la comunitat Equilibra’t, que ja comença a ser força nombrosa. Aquest any ens vam desplaçar al Centre de la Dona, al barri de Gràcia, on vam poder col·laborar amb l’Aina Fransoy, una bona amiga i una gran fisioterapeuta […]
El que no has de fer per viure més anys
21/11/2023La llei de Pareto, que va formular l’enginyer italià a finals del segle XIX, postula que el 20% del nostre treball/esforç produeix el 80% dels resultats. O dit d’una altre manera, el 80% de les nostres accions ens reporten un 20% de benefici. El principi de Pareto s’aplica a molts àmbits: des de l’economia fins a […]
Com responem al canvi d’hora
14/11/2023Un quart de la població mundial se sotmet al canvi d’horari dues vegades l’any. A l’inici de la primavera s’hi afegeix una hora i a principis de tardor es resta. La principal raó per a aquests canvis és l’estalvi energètic, encara que actualment hi ha molta controvèrsia i ja molts països han deixat de fer-los. […]
Beneficis del vinagre de poma
07/11/2023La versatilitat del vinagre és coneguda per tots. Es pot fer servir per cuinar, per netejar, per alleujar les picades d’insectes o per donar lluentor al cabell, a més de diversos usos medicinals coneguts des de fa segles. Anem a veure els beneficis del vinagre de poma a la nostra salut. El vinagre de sidra […]
Receptes saludables i divertides per la Castanyada
31/10/2023Avui us portem dues receptes saludables i divertides per fer la nit de la Castanyada. Són receptes ideals per fer-les en família o amics i fer participar a tothom de la seva elaboració. Aporten bons nutrients i provocaran sorpresa! Puré de carbassa i carbassó amb teranyines Ingredients Comencem pelant la carbassa amb molta cura per […]
Beneficis dels aliments de la tardor
24/10/2023Encara que sembli que l’estiu no s’ha acabat ja estem oficialment a la tardor i ha arribat el moment d’abraçar els deliciosos productes d’aquesta temporada. Toca acomiadar-se del meló i la síndria, però els aliments de tardor no tenen res a envejar a l’estiu. Ves al mercat i deixa’t seduir per la riquesa de sabors […]
Beneficis de l’entrenament a l’aire lliure
17/10/2023La baixada de les temperatures i els excessos de les vacances són l’excusa perfecta per fer exercici a l’aire lliure, cosa que multiplica les possibilitats, el gaudir i els beneficis. Les teves endorfines estan pletòriques quan et mous i fas exercici al camp, a la platja o en un parc! I si l’aire que respires […]
Entrenar o no entrenar durant les vacances
11/07/2023Quant de temps triga una persona a perdre les millores que obté de l’entrenament? Les vacances poden ser una arma de doble tall: d’una banda, estan associades amb canvis positius en la salut i el benestar, però també tenen modificacions menys desitjables, com ara el consum excessiu d’aliments o la possibilitat d’augmentar els nivells de […]
Com l’alimentació ens pot ajudar a enfortir els nostres ossos
04/07/2023La setmana passada parlàvem de com podíem enfortir els nostres ossos, però a banda de l’exercici, l’alimentació també és un punt clau per reforçar-los. Alimenta els teus ossos Els ossos són un entramat complex de multitud de compostos, que has d’aportar en suficient quantitat a través de l’alimentació. Suficient proteïna L’ós és 50% proteïna. Estudis recents […]
Com enfortir els nostres ossos
27/06/2023Els ossos són els òrgans rígids que formen l’esquelet. Alguns estan especialitzats en oferir protecció, com ara el crani o les costelles. Altres, la majoria, actuen com a palanques utilitzades pels músculs per produir moviment. A les darreres dècades, però, hem après que l‘os és a més un òrgan endocrí, que es comunica amb multitud […]
Receptes de gelats saludables
20/06/2023L’estiu és l’època per excel·lència dels sorbets, els polos i els gelats. Postres que ve de gust menjar per refrescar-se i gaudir d’un piscolabis quan pugen les temperatures. Les opcions comercials no sempre són les més adequades des del punt de vista nutricional o no s’adapten a les necessitats de persones diabètiques o amb intoleràncies. […]
Com vèncer els antulls
13/06/2023Es defineix un antull com «un desig apressant i passatger, habitualment capritxós». Aplicat a l’alimentació, ens referim a un desig intens per un aliment concret. Com sabem, l’objecte d’aquest desig intens no sol ser pel bròquil o la coliflor, sinó per productes processats amb greixos i sucre. La neurociència confirma que aquests productes produeixen una […]