Beneficis de l’entrenament a l’aire lliure

Beneficis de l'entrenament a l'aire lliure

La baixada de les temperatures i els excessos de les vacances són l’excusa perfecta per fer exercici a l’aire lliure, cosa que multiplica les possibilitats, el gaudir i els beneficis. Les teves endorfines estan pletòriques quan et mous i fas exercici al camp, a la platja o en un parc! I si l’aire que respires està lliure de fums i pol·lució, els que t’ho agraeixen són els teus pulmons i neurones. I és que l’exercici a l’exterior multiplica els beneficis de la ment.

El millor? Fer exercici a l’aire lliure de vegades és una cosa intuïtiva i natural: caminar per la platja, fer excursions pel camp, utilitzar els bancs del parc per fer flexions, les escales que trobis al teu pas per fer steps… Només has d’utilitzar una mica la imaginació.

 • Et carregues de vitamina D. La major exposició solar fa que augmentis la síntesi de vitamina D, essencial per a la salut òssia, muscular i immunològica.
 • Fulmines l’estrès. L’aire lliure, el contacte amb la natura, l’absència de pantalles, el soroll i els estímuls externs equilibren el sistema nerviós, ens calma i millora l’estat d’ànim general.
 • Augmenta la teva energia. Estar a prop de la natura, el mar, la muntanya, la vegetació, l’aire pur, el sol ens ajuda a recarregar la nostra energia vital, que la ciutat i els espais tancats de vegades ens deixen «a zero».
 • És més divertit i motivador. A l’aire lliure pots fer entrenaments més variats i entretinguts, com ara caminar per la platja, nedar en una piscina exterior, anar amb bici, fer senderisme, escalar, fer la teva rutina d’entrenament descalç sobre la gespa…
 • Entrenes més capacitats. L’entrenament outdoor millora la teva forma física de forma exponencial, i és que no és el mateix córrer a la cinta del gimnàs que en un camí amb possibles obstacles i pujades. Això ens obliga a estar atents a l’entorn i treballar altres qualitats físiques com l’equilibri o la velocitat de reacció. I això vol dir també que t’exercites més i que augmentes el treball cardiovascular.
 • Cremes més calories. En treballar més qualitats físiques alhora i poder fer un entrenament més variat, impliquem més grups musculars, sortim de la nostra zona de confort i fem que el cos tingui una despesa calòrica més gran.
 • Et sents increïblement bé. A l’aire lliure la teva ment desconnecta, produeixes constantment endorfines i sents molt més plaer en gaudir del paisatge o la natura, cosa que et produeix una sensació enorme de benestar i felicitat.
Beneficis de l'entrenament a l'aire lliure

Perquè tot siguin beneficis i gaudeixi entrenant a l’aire lliure, has de tenir en compte els punts següents:

 • Si vius a zones molt caloroses, evita fer exercici a l’aire lliure a les hores de més calor del dia, sobretot entre les 14 i les 16 h. Sempre millor a primera hora del matí i a darrera hora de la tarda.
 • Roba esportiva adequada. Utilitza roba adequada a l’activitat que facis; còmoda, transpirable i lleugera. Si el clima és variable, vesteix-te per capes que puguis treure’t o posar-te.
 • Hidratació. Imprescindible beure abans de començar l’activitat física durant i després. Porta sempre amb tu ampolla d’aigua per si de cas.
 • No t’oblidis d’escalfar. Que sigui divertit i a l’aire lliure, no vol dir que no sigui un entrenament. La calor ens pot fer sentir preparats, però és important fer un escalfament previ i específic per a l’activitat que realitzarem.
 • Estar localitzat o anar acompanyat. Si sortiràs sola a la muntanya o a la platja, cal anar amb mòbil, compartir ubicació i avisar d’on estaràs i el temps aproximat que ens portarà l’activitat. Si és possible, millor acompanyats.
 • Estar visible. Si fas exercici a la nit quan baixi la calor, fes servir elements reflectors, llums o llanternes per assegurar-te que els possibles vehicles et vegin.
 • Fes pauses. És important parar cada cert temps per hidratar-se, descansar i menjar alguna cosa si calgués.

Cos en forma, ment en calma, energia al màxim, estrès a ratlla i molt gaudi. Què esperes per sortir a entrenar a l’aire lliure?

Si vols unir-te els entrenaments a l’aire lliure, demana informació sense compromís!