Blog
Últimes notícies i actualitatFiltre
Entrenar a la primavera
04/05/2021La primavera porta amb si el bon temps, però també les pluges i tot això fa que les condicions per a la pràctica esportiva variïn. En aquesta època es comencen a realitzar més sortides a l’aire lliure. Els parcs, jardins i zones naturals són els escenaris més habituals del nostre temps d’oci i esport. Però, […]
4 Receptes amb alvocat
27/04/2021Ja que hem parlat d’aquest fruit a l’ultim post ja aprofito i us dono algunes idees per cuinar-lo. L’alvocat és un dels aliments de moda. La seva inclusió en diversos i variats plats és molt senzilla, quasi sempre en fred. Alvocat al forn amb ou Ingredients 2 alvocats 2 ous Una mica de sal Preparació […]
L’alvocat: la fruita que es disfressa de verdura
20/04/2021L’alvocat, és un tipus de fruita bastant singular. La majoria d’aquestes es componen fonamentalment d’hidrats de carboni, mentre que aquesta deliciosa, verda i per estrany que sembli, no dolça fruita, és rica en greixos saludables. De fet, la major part de l’alvocat (un 80%) és aigua i fibra dietètica, gairebé no conté sucres i, per […]
5 receptes saludables amb calçots per llepar-se els dits
13/04/2021Com vam comentar a l’últim post, els calçots són un aliment amb un contingut molt alt d’aigua i fibra i, per això, la seva aportació energètica és molt baixa. A més, també contenen minerals com el potassi i el fòsfor, vitamines com la B9 i són rics en derivats del sofre, uns components beneficiosos pel […]
Els calçots són saludables
06/04/2021El calçot és cadascun dels brots d’una ceba blanca que ha estat replantada. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van “calçant” (d’aquí l’origen de la paraula), que vol dir que es tapen els costats de terra per blanquejar la seva base, que és la part comestible. Això provoca que la part enterrada sigui […]
Fruita i verdura de primavera
30/03/2021La primavera és l’època de l’any en què fauna i flora es reactiven després de la letargia hivernal. Acceleren els processos vitals, el metabolisme i augmenten les funcions de desintoxicació i neteja de l’organisme. El cos s’activa per adaptar-se als canvis de temperatura, bioritmes i estil de vida i, per tant, s’afavoreixen els processos de […]
3 receptes amb algues fàcils de cuinar
23/03/2021En l’article anterior parlaven de tots els beneficis que poden aportar les algues a la nostra salut. Les algues que es comercialitzen senceres, deshidratades, podem menjar-les seques o podem hidratar-les durant uns minuts si volem menjar sense cuinar. Si les volem cuinades, requereixen de 20-35 minuts de cocció o més, depenent de el tipus d’alga. […]
Les algues no són només per embolicar sushi…
16/03/2021Si encara ets de les que només han vist les algues surant all mar i et costa imaginar-te incorporant-les a la teva dieta, pren nota de tots els beneficis que les algues aporten i aprèn com preparar-les de forma senzilla i deliciosa. Incorpora les algues a la teva dieta i beneficia’t de les seves múltiples […]
L’equilibri emocional
09/03/2021Durant molts anys, s’havia considerat el concepte de salut com l’absència de malaltia. Però l’Organització Mundial de la Salut (OMS), a meitat de segle XX, la va definir no solament com la no presència de malalties, sinó com un estat holístic de benestar en el qual s’inclouen: benestar físic, social i mental. El benestar mental […]
Per què hem de menjar verdures?
02/03/2021Vivim en una societat en la qual la base de la piràmide alimentària es centra en el consum de cereals i carbohidrats en lloc d’incloure verdures, hortalisses o fruites com a prioritàries, aliments que estan directament relacionats amb la prevenció de diferents malalties; alguna cosa en el que la majoria dels experts (per no dir […]
I tu, com et parles? El diàleg intern
23/02/2021A part de cuidar el nostre cos també és important la nostra salut mental i el nostre esperit, per això de tant en tant deixo de banda les sentadetes i els estiraments per mirar cap en dins i escoltar-me. Per parlar dels nostres diàlegs interns, torno a comptar amb la Laura Martín i Almeida, Llicenciada […]
Què puc menjar per prevenir i/o minvar el dolor articular?
16/02/2021Un dels principals agents que s’encarrega de danyar les articulacions són els metalls pesants que s’acumulen a poc a poc en l’organisme i poden acabar per afectar-nos. Per evitar que això passi i aconseguir un bon funcionament d’aquestes és necessari seguir una dieta el més pura possible i depurativa. Per aconseguir això cal que triem […]