3 receptes amb algues fàcils de cuinar
En l’article anterior parlaven de tots els beneficis que poden aportar les algues a la nostra salut. Les algues que es comercialitzen senceres, deshidratades, podem menjar-les seques o podem hidratar-les durant uns minuts si volem menjar sense cuinar. Si les volem cuinades, requereixen de 20-35 minuts de cocció o més, depenent de el tipus d’alga.
A continuació et deixo tres receptes, idees senzilles i bones per provar d’introduir les algues a la teva cuina
Amanida de wakame, cogombre i sèsam
Ingredients (1-2 persones):
- Alga wakame deshidratada (uns 15 g)
- Un cogombre petit
- Llavors de sèsam
- Vinagre d’arròs
- Salsa de soja
- Suc de llimona
- Sucre morè ecològic
- Una bitxo petit
Preparació:
S’hidrata l’alga wakame, tallada prèviament en tires o trossos, durant uns vint minuts en aigua tèbia. Cal recordar que augmenta unes tres vegades la seva grandària per calcular la quantitat d’alga a hidratar. Escórrer, aclarir amb aigua neta fresca i tornar a escórrer.
Pelar el cogombre i tallar en varetes fines o daus petits. Apartar. Torrar lleugerament una culleradeta de llavor de sèsam i apartar. Retirar les llavors del bitxo i picar bé. Barrejar en un bol una cullerada de vinagre d’arròs, una cullerada de soja, unes gotes de suc de llimona i un pessic de sucre morè ecològic. Afegir a la barreja el sèsam torrat i el bitxo picat. Amb aquesta barreja amanir el cogombre i les algues barrejades. S’aconsella servir freda.
Batut energètic per esmorzar
(per 1 persona):
Ingredients:
- Un got de beguda vegetal (civada, arròs,etc… ecològica si és possible)
- Una peça de fruita (a triar: poma, pera, plàtan o maduixes)
- Dos nous pelades
- Una cullerada d’alga espirulina en pols
- Una culleradeta d’alga Chlorella en pols
Preparació:
posar tots els ingredients (la fruita es renta i es pela) en una batedora o robot de cuina i batre fins a aconseguir la textura desitjada.
Arròs mariner (2 persones):
Ingredients:
- Un litre i mig d’aigua
- Dos grapats grans d’arròs integral
- Una dent d’all pelat i picat
- Mitja ceba morada gran pelada i picada
- Un tomàquet gran madur rentat, pelat i ratllat
- Una mica de sal de l’Himàlaia al gust
- Dues cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Mig grapat d’alga nori en flocs
- Mig grapat d’alga kombu en trossets
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- Una mica de pebre vermell picant
Preparació:
Es posa l’aigua a bullir per coure l’arròs amb una mica de sal juntament amb les algues. Mentre es cou l’arròs amb les algues, sofregir en una paella amb l’oli d’oliva, la ceba picada, l’all i el tomàquet ratllat, amb una mica de sal.
Quan l’arròs i les algues portin uns 20-25 minuts de cocció, afegir el sofregit i barrejar remenant, afegint també el pebre vermell dolç i el picant.
Acabar de cuinar a foc suau, fins que l’arròs estigui ben fet, rectificant amb aigua al gust si cal perquè no s’enganxi o quedi sec.
Podem afegir uns musclos al vapor prèviament preparats i al servir podem decorar i aromatitzar amb una mica d’anet.
Dona una oportunitat a les algues com a ingredient als teus plats
Ja has vist que és força senzill cuinar amb algues. Pensa tots els beneficis en forma de vitamines i minerals que poden aportar a la teva dieta a part d’obrir un ventall d’opcions creatives a la teva cuina. Si ja les has provat, si has fet experiments amb les receptes d’abans o amb noves comparteixo als comentaris!