La motivació i els bons hàbits no els venen a les botigues, els portes dins

La motivació i els bons hàbits no els venen a les botigues, els portes dins

Molta gent diu que si la paciència la venguessin a les botigues es farien rics… La paciència, la motivació, la concentració, son capacitats cada cop més líquides, que molts cops el nostre dia a dia saboteja inconscientment.

Molts cops necessitem o volem fer coses que requereixen ordre i constància per obtenir resultats. Les preses, la monotonia o el no obtenir resultats fa que perdem el ritme i l’hàbit i fins i tot tirem la tovallola.

Motivació, on ets?

Fins i tot un atleta d’alt rendiment té els seus dies dolents. La motivació és una cosa que es treballa dia a dia, no naixem motivats. Per això cadascú l’hem de trobar i sobretot l’hem de trobar dins nostre perquè tot el que trobem fora tard o d’hora pot “perdre la màgia” i deixar de ser el motiu de que ens activem.

Un cop hem fet el nostre “clic” particular, cercar ajuda externa i opcions ens ajudarà a mantenir-la i potser fins i tot a potenciar-la.

Motivació, felicitat, exercici, vida saludable

Com trobar i mantenir la motivació?

No hi ha una recepta màgica, us puc explicar els meus 4 tips per mantenir-me motivada:

  1. Surt de la teva zona de confort: La rutina i el costum poden donar seguretat però acabaràs posant “el pilot automàtic” i faràs les coses per inèrcia. Fes coses noves que t’agradin i et demanin dedicació, esforç i concentració.
  2. Analitza els teus objectius i sigues realista: Molta gent es desmotiva perquè les seves metes són massa agossadares. Un bon truc són els objectius a curt termini. No pensis he de córrer de 10km, pensa cada dia he d’intentar córrer un kilòmetre més.
  3. Fes que cada dia compti: Això va molt lligat al punt anterior cada dia pot ser un pas endavant o quedar-se al mateix lloc o fins i tot un pas enrere. Tot suma, potser un dia no pots fer tot el que volies però només dedicar una estona ja suma. Tu decideixes.
  4. Comparat amb tu, no amb els demés: si gastes temps comparant-te amb el altres, el més segur és que tingui un efecte negatiu. Mira enrere i veuràs el que has aconseguit encara que sigui poc, ho has fet per tu mateixa.
Motivació.vida sana, exercici, embarassades

El testimoni de la Maria

Voler és poder i jo he vist en els meus clients que no tots som iguals. Cadascú és un món i unes circumstàncies concretes. Per això sempre intento entendre el “qué, com, quan i perquè” per poder construir la ruta més efectiva i que la motivació i les endorfines pugin com l’escuma.

Aquí us deixo el testimoni de la Maria Brossa

Em dic Maria, fa cinc anys em van operar de l’esquena, sóc mare de dos nens, pinto, faig joies i tapissos. Així que tinc números per mals d’esquena i de genolls, per males postures i per baixa forma física.

Sempre que m’apunto a un gimnàs, o intento fer algun exercici amb regularitat no trobo la motivació. El que veritablement m’agrada és fer excursions per la muntanya, però el dia a dia no et deixa prou temps, i també em calen exercicis més específics (enfortir la faixa abdominal, sol pelvià, quàdriceps, etc).

Amb la Laura Feliu d’Equilibrat he trobat la motivació. Ella és molt camaleònica, s’adapta a cada persona, et sap engrescar, ràpidament modifica les sessions segons l’estat físic i mental de cada setmana, o si  tens lesions.

I mica a mica, vas veient que agafes to, i fer esport amb regularitat et fa sentir molt bé. També et posa rutines d’exercicis per la resta de la setmana, i si vols t’aconsella sobre alimentació.

Tot amb molt carinyo, fermesa, i fins on tu vols arribar. Sense pressions, i acceptant que és una adaptació cap a moure el cos per trobar un equilibri entre motivació, salut física i mental.

S’adapta al teu horari, al lloc on et va millor entrenar, a les teves necessitats i t’ajuda a aconseguir els teus reptes. En definitiva, t’ajuda a crear l’hàbit de moure’t i evolucionar pas a pas.

Napoleó deia que l’èxit no està en vèncer sempre, sino en no desanimar-se mai. És qüestió d’analitzar una mica el nostre moment present i el que volem aconseguir en el futur, que ens passa i com podem arribar a donar-li la volta. T’animes?