Com netejar el cos després de les festes

Com netejar el cos després de les festes

Les festes nadalenques comporten un excés de calories i d’aliments que no consumim habitualment, moltes vegades unit a una disminució de l’activitat física.

No obstant això, un cop passats aquests dies, què podem fer per recuperar el benestar i equilibri físic i intestinal?

És important beure molt de líquid per depurar l’organisme i sobretot els òrgans digestius, destaquem el fetge i els ronyons, d’aquesta manera tornem a equilibrar les funcions vitals i enfortim el sistema immunitari.

Com netejar el cos després de les festes

Com netejar el cos després de les festesQue haurien de menjar per desintoxicar l’organisme?

La voluntat de cada un és la base per iniciar el procés depuratiu. Evitar aliments greixosos, salses, plats preparats, sucres refinats, entre d’altres, és un bon inici. Les dietes ràpides o miracle no són les més aconsellables, ja que fan perdre aigua i massa muscular ràpidament i no greix. El més indicat és fer cinc àpats i aportar tots els nutrients essencials i necessaris per a l’organisme.

Els aliments a consumir han de tenir poques calories, sobretot fruites i verdures, que ens aporten aigua, fibra, són saciants i per tant ens ajuden a depurar l’organisme i sobretot el fetge. Menjar cru, coure els aliments al vapor o beure brous depuratius serien alguns exemples de maneres de cuinar aquests productes.

Com netejar el cos després de les festes

Les millors fruites per desintoxicar el cos

La fruita més aconsellable seria la poma, la pera i el kiwi, raïm, per exemple, ja que aporten un tipus de fibra que ajuda a eliminar toxines i a netejar els intestins, i regulen el restrenyiment. L’aranja és una altra fruita amb gran poder diürètic; permet eliminar moltes toxines i líquid per via urinària. Els nabius també estan recomanats perquè són molt desintoxicants, ja que disminueixen els efectes de les inflamacions cròniques al mateix temps que actuen com antibiòtics reforçant les vies urinàries per evitar possibles infeccions.

Com netejar el cos després de les festes

Les millor verdures per desintoxicar el cos

La remolatxa, el rave negre, la carxofa, la col, l’api. Totes tenen funcions diürètiques, protectores de fetge i de la vesícula biliar. Purifiquen la sang i tenen un poder antioxidant que permet captar les toxines i eliminar-les de l’organisme. També és aconsellable el carbassó, que conté molta aigua, ja sigui cuinat en forma de crema amb una mica de patata i ceba, a la planxa, al vapor o bullit. El seu poder diürètic ens permet eliminar líquid i toxines per via urinària.

La dieta, per tant, ha de ser rica en verdures de fulla verda, proteïnes vegetals, peix blanc, cereals integrals, sucres no refinats i brous vegetals.

Les infusions com, per exemple,  card marià, boldo … ens poden ajudar a eliminar líquids.

Com netejar el cos després de les festes

L’exercici també neteja

D’altra banda, cal remarcar la importància de fer exercici físic, tant  aeròbic com córrer, anar amb bicicleta, caminar a un bon ritme i de forma constant, com entrenament de força per activar el nostre metabolisme. És aconsellable fer activitat física mínim unes tres vegades a la setmana. Suar és una manera molt saludable d’eliminar toxines a través de la pell. La sensació de benestar físic, mental i plaer corporal després de la dutxa, no té preu. Això ens ajudarà a estar més actius i a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos.

Aquesta setmana ja s’acaben oficialment les festes de nadals i ja ens tocarà posar-nos les piles i tornar a la rutina. És un bon moment per començar a adquirir hàbits saludables tan en el menjar com amb l’exercici. Si no saps per on començar sempre li pots demanar un dels meus packs als reis Mags .