TERCERA EDAT I EXERCICI

TERCERA EDAT I EXERCICI

L’activitat física té enormes beneficis per a la salut de les persones de qualsevol edat, però, quan parlem d’exercici per a gent gran, hem de tenir en compte quines activitats són convenients i quines s’adapten a les seves necessitats i objectius.

L’edat, no ha de ser un obstacle per practicar esport. Com més temps i esforç invertim en conservar i augmentar la capacitat de moviment, més capacitat tindrem d’aconseguir un estil de vida saludable i viure amb energia positiva tota la vida.

Les activitats per a gent gran varien en funció de la capacitat i de l’estat físic. Però, en general, és molt beneficiós practicar exercici regularment i de forma moderada. Això no només és convenient per a notar una millora física, sinó també emocional, ja que practicar esport ajuda a relacionar-se amb els altres i a afrontar la vida amb més optimisme i alegria.

És recomanable fer activitats aeròbiques de baix impacte perquè són fàcilment adaptables a la condició física de cada persona.

Tercera edat, gent gran, exercici tercera edat, exercici gent gran, salut jubilats, exercici jubilats

També les activitats que desenvolupin la massa muscular que ajuden a prevenir l’osteoporosi i a enfortir els músculs de les cames per millorar el seu equilibri i impedir les caigudes.

Exercicis de meditació, com Thai Chi o Ioga, ens ajuden a mantenir el cos flexible mitjançant el treball de la força i l’estirament dels músculs i els teixits connectius.

Sempre s’intentarà fer una activitat física que estigui adaptada a les necessitats i condició física de cada individu.

Tercera edat, exercici tercera edat, salut tercera edat

Beneficis de l’activitat física per a la tercera edat:

  • Alliberament d’endorfines, substàncies que generen felicitat, de manera que es redueix el risc de depressió i disminueixen l’estrès i la hipertensió.
  • Redueix el risc de desenvolupar patologies com la diabetis, la hipertensió o l’Alzheimer.
  • Menor incidència de caigudes i fractures òssies, per augment de la força muscular i coordinació dels moviments, producte de l’entrenament.
  • Retard en l’aparició d’osteoporosi.
  • Prevenció de l’afecció a les artèries coneguda com arterosclerosi.
  • Disminució de les xifres de tensió arterial, amb una gran millora del seu quadre clínic.
  • Augment de la despesa calòrica de l’organisme, contribuint a la pèrdua de pes i a el manteniment de la mateixa.
  • Millora del son i de la sensació de benestar general.
  • Increment de la capacitat per desenvolupar tasques quotidianes i laborals.

Encara que ja no treballis i tinguis activitat física quotidiana con anar a comprar o netejar la casa és altament recomanable que dediquis algunes hores a la setmana a practicar esport. Guanyaràs en salut i guanyaràs qualitat de vida. Comencem ?