Ringana i la sostenibilitat

Ringana i la sostenibilitat

En aquesta ocasió tenim de guest blogger a la Marta Bassols, que ens parlarà de la seva marca estrella: Ringana

Hola a totes,

Sóc la Marta Bassols i estic encantada de tornar a compartir aquest espai amb vosaltres per poder parlar d’una de les meves passions: la cosmètica i el maquillatge. Avui m’agradaria parlar-vos de la tan anomenada cosmètica ètica, sostenible, vegana i natural. Què vol dir tot això? Sovint em plantejo què esperem d’un producte quan parlem d’una cosmètica ètica i sostenible des del sofà de casa nostra i amb l’aire condicionat a tope… També em sorgeixen dubtes davant la mal anomenada cosmètica vegana i natural, tenint en compte que l’arsènic el trobem en un munt de minerals naturals i vegans. I no crec que ningú vulgui arsènic per esmorzar, oi? O que per aconseguir la mica, un mineral molt utilitzat en maquillatge, s’explotin nenes a la Índia.

Ringana i la sostenibilitat

Com hauria de ser la cosmètica natural?

Avui vinc a remoure consciències i per això cal que sapiguem exactament el significat de cada una de les paraules que utilitzem en nom de la venta d’un producte i que ens creen tanta confusió.

  • Ètica: És una branca de la filosofia que estudia la natura del que es considera bo, adequat o moralment correcte. En aquest cas, tenim màniga ample perquè ja sabem que això del “moralment correcte” depèn de cadascú i la seva circumstància.
  • Sostenible: Significa que permet la regeneració dels recursos o del medi. Si ho penses bé, quina quantitat cosmètica tens que sigui sostenible realment?
  • Vegana: A la pràctica, és un concepte que rebutja el consum de productes creats o testats amb animals. Així doncs, la gran majoria de cosmètica pot arribar a ser vegana, ja que hi ha milers de productes químics i vegans.
  • Natural: Produït per la natura, no per la mà de l’home. Aquí tenim un munt de productes naturals no beneficiosos per l’humà (rizina, cianur, estricnina…)

¿Cómo te has quedao, Amparo? Doncs sí, un cop més juguen amb nosaltres i els nostres sentiments, però per sort em teniu a mi per poder aconsellar-vos i guiar-vos en aquest mar de dubtes i colors.

Ringana i la sostenibilitat

Què et pot oferir una marca com Ringana?

Un cop ens ha quedat clara la definició de cada una de les paraules i sabent que és un bon reclam per vendre’ns cosmètica eco, bio, natural, vegana anem a veure si trobem alguna casa que ens pugui aportar realment tot el que prometen i busquem.

  • Ètica: I si et dic que conec una casa de cosmètica on en comptes d’explotar als africans per aconseguir oli de baobab per els seus productes, el que han fet és muntar una cooperativa de comerç just amb 3000 famílies on escolaritzen als seus fills, ja que gràcies als beneficis obtinguts, han creat una escola. I si et dic que no existeix bretxa salarial entre dones i homes.. I si a més a més, tenen treballadors amb discapacitat i amb probabilitats altes d’exclusió social.
  • Sostenible: Et puc parlar d’una casa de cosmètica on treuen l’aigua calenta per el funcionament de la fàbrica de les aigües geotèrmiques de la terra. Et puc parlar del seu baix consum de CO2 per portar-te el paquet a casa. Et puc parlar de la reutilització de les aigües pluvials, dels seus transports elèctrics i del seu sostre ple de plantes i de moltes coses més…
  • Vegana: Se d’una casa de cosmètica on no testen amb animals, ni utilitzen en cap cas llet, ni ous, ni cera d’animals. De fet, a fora de la fàbrica tenen un hotel per insectes i planten un arbre per cada treballadora que arriba a aconseguir certs objectius.
  • Natural: Si vols, comentem que en aquesta casa utilitzen el 100% de principi actiu de plantes i olis vegetals, sense perfums, sense conservants i sense colorants.

Doncs sí, ara mateix puc afirmar i afirmo que Ringana és una casa de cosmètica i complements alimentaris ètica, sostenible, vegana i natural. No et deixis portat per el típic pensament de: “sí, sí molt natural però l’envàs és de plàstic”, perquè resulta que és de bioplàstic (almidó de blat de moro), les caps van amb llaunes de llauna reciclada que tu podràs reutilitzar pel que vulguis, el seu packagin és paper vegetal amb tovalloles de cotò 100%… i així TOTS ELS SEUS PRODUCTES. Si vols més info o vols provar els productes de manera gratuïta, si t’interessa cuidar-te la pell igual com cuidar del planeta, contacta’m i en parlem. Estic in love amb Ringana i amb el planeta!!

Marta Bassols

Tel: 660703801

Web: www.martabassols.com

Insta: @martabassolsp