Receptes saludables amb meló
Com ja vinc fent des de fa poc desprès d’explicar-te les bonances d’alguna fruita o verdura, venen les receptes. Et convido a que deixis volar la teva imaginació i gaudeixis del ventall de receptes que pots cuinar amb aquesta fruita.
Amanida refrescant de meló
Per a 2 persones
- Mig meló petit
- Mitja ceba morada
- 1 pebrot vermell picant
- 1 cogombre petit
- 40gr .Formatge cremós de cabra sense pell
- Coriandre fresc al gust
- Julivert fresc al gust
- llimona
- Espècies mòltes al gust (barreja tandoori, cajún …)
- Oli d’oliva verge extra
- pebre negre
- sal
- Llavors de sèsam
Posar aigua molt freda en un bol, o afegir uns gels. Pelar la ceba, tallar-la per la meitat i tallar en juliana fina. Submergir en l’aigua i deixar reposar a la nevera 20 minuts, o més.
Tallar el meló per la meitat, treure les llavors amb una cullera i tallar. Retirar l’escorça i trossejar en cubs o peces similars, de la mida d’un mos. Col · locar en una font.
Rentar bé i assecar les herbes (un grapat de cada). Rentar els cogombres i el pebrot. Tallar tots dos a rodanxes fines. Afegir al meló.
Escórrer la ceba i incorporar-la als altres ingredients. Picar les herbes i afegir-les també. Remenar una mica, afegir el formatge trossejat i barrejar. Amanir al gust amb oli d’oliva verge extra, el suc de la llimona, i salpebrar.
Finalment amanir amb unes espècies a el gust (es pot utilitzar una barreja o les que es desitgin al gust). Remoure perquè s’integrin tots els sabors, provar i ajustar els amaniments. Servir amb llavors de sèsam torrades per sobre.
Amanida de meló cantalup amb formatge feta
Ingredients per a 4 persones
- 1 meló cantalup
- 50gr ruca
- 50 gr canonges
- 10 olives negres
- 50gr Formatge feta a daus
- alfàbrega fresca
- Lima
- 45ml Oli d’oliva verge extra
- 45 ml Vinagre de Jérez
- 15 ml Pebre negre mòlt
- Sal
Partir el meló per la meitat i retirar les llavors. Treure petites esferes amb una cullera de boles, o tallar en cubs de la mida d’un mos.
Rentar la ruca i els canonges en cas que calgués, escorre’ls bé. Barrejar i posar en una font. Afegir el meló, les olives negres laminades i el formatge feta tallat en cubs petits. Ratllar la pell de la llima per sobre.
Salpebrar lleugerament i afegir unes fulles d’alfàbrega fresca picades. Amanir al gust amb el suc de llima, l’oli d’oliva i vinagre. El dolç del balsàmic li va molt bé, tot i que també resulta adequat un vinagre més suau com el de poma.
Amanida d’arròs integral amb meló
Ingredients Per a 2 persones
- 150gr d’arròs integral
- 150 g de Pebrot verd italià
- 150gr de Meló
- 6 tomàquets cherry
- Llavors de sèsam
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre de Mòdena
- Escates de sal
- Pebre negre mòlt
El primer de tot és coure l’arròs. L’arròs integral requereix més temps de cocció i, en conseqüència, més aigua, així que aneu amb compte de que no quedi dur. Deixem refredar.
Tallem el pebrot a daus molt petits i procedim de la mateixa manera amb el meló. Els tomàquets els partim per la meitat. En un recipient, disposem la ració d’arròs per a una persona, afegim el pebrot i el meló. Finalment, empolvorem amb llavors de sèsam i escates de sal. Amanim al gust amb oli, vinagre balsàmic i pebre.
Boletes de meló amb iogurt i menta
Ingredients Per a 6 persones
- iogurt grec 450 g
- Mel 2 cullerades
- Menta fresca picada, 2 branquetes
- 1 meló mitjà
Barregem el iogurt grec amb la mel i la menta, neta i trossejada. Refrigerem durant unes tres hores. Partim el meló, traiem les llavors i fem boletes amb el buidador de fruita. Si no tenim, el trossejarem en daus regulars.
Passem el meló a una font de presentació, aboquem per sobre la salsa de iogurt i refrigerem fins a l’hora de servir. Podem adornar amb unes fulletes de menta.
Integra el meló com a essencial aquest estiu!
Molta gent deixa de menjar saludable pel tedi que li suposa entrar a la cuina a elaborar grans plats. Amb aquests articles vull demostrar-te que pots cuinar de manera senzilla, fàcil i variada integrant un munt d’aliments saludables a la teva dieta. Dona un cop d’ull al meu receptari per anar agafant hàbit!