Receptes saludables amb cireres

Receptes saludables amb cireres

Uns articles enrere us parlava de les bonances de les cireres. Normalment les mengem entre hores o de postres crues, però m’he adonat que poca gent la fa servir com a ingredient per fer coses més elaborades.

Pels més atrevits i pels que us agrada cuinar avui us porto algunes receptes.

Gelat de cireres i plàtan sense sucre

Ingredients:

(Per a 2 racions)

  • 4 plàtans madurs congelats
  • 2 tasses de cireres madures congelades i algunes fresques per decorar
  • 6 – 8 fulles de menta fresca
  • un pessic de xocolata negra 80%  ratllada

Elaboració

En una batedora potent, tirar la fruita congelada, esperar uns minuts perquè s’estovi un xic i batre fins a aconseguir una barreja fina. Picar unes quantes fulles de menta i barrejar. Servir immediatament amb més fulles de menta per sobre, algunes cireres fresques desossades i una mica de xocolata negra ratllada.

Si la batedora no és molt potent, deixar que s’estovi la fruita una mica més, o afegeix una mica de llet vegetal a la barreja. Batre molt bé, si la barreja queda massa líquida, posar-la al congelador, fins que agafi la consistència desitjada.

Smoothie bowl de cireres i mango

Ingredients:

  • 1 iogurt grec
  • 250 ml de mango
  • 250 ml cireres congelades
  • 2 cullerades de cereals tipus musli

Elaboració

Posem tots els ingredients en una batedora fins que quedi una textura cremosa, afegim els musli per sobre.

Melmelada de cirera sense sucre

Ingredients:

  • 500 grams de cireres
  • Una culleradeta de llavors de xia

Rentem i desossem les cireres. Si no us agrada una melmelada amb grumolls, pots batre-les juntament amb les llavors de xia perquè adopti una consistència de melmelada.

En un pot o olla, posem la barreja a foc lent i remenem perquè la cirera vagi perdent aigua. Veuràs que s’espessa amb el seu propi sucre. És un procés lent. Quan vegis que agafa la textura de la melmelada, ja pots retirar del foc.

Omplim un pot amb la nostra melmelada, la tanquem amb una tapa i bullim al bany Maria per fer el buit i així conservar-la millor.

Crumble de cirera i llimona saludable

Ingredients crumble:

  • 1 tassa de flocs de civada
  • ½ tassa d’espelta o farina de blat integral
  • ¼ tassa de coco ratllat
  • ⅓ tassa d’ametlles picades fines
  • 2 cullerades de mel
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 4 cullerades d’oli de coco

Ingredients farciment:

  • 5 tasses de cireres
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 cullerada de Maizena
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)

Elaboració

En un recipient, barrejar els ingredients secs primer. Després, incorporar lentament l’oli de coco fos i la mel i barrejar bé.

Preparar el farcit en un altre recipient, barrejar les cireres sense pinyol, el suc de llimona, la maizena i  l’extracte de vainilla.

Abocar el farcit  en un motlle per coure i escampar l’altra barreja a sobre.

Coure el crumble a 180 graus  uns 45 minuts fins que estigui daurat i cruixent.

Magdalenes saludables de xocolata i cireres

Ingredients

  • 140 g farina integral (de blat o espelta)
  • 30 g oli d’oliva extra verge
  • 1 ou
  • 120 g dàtils
  • 180 ml llet vaca / vegetal
  • 15 g cacau pur en pols
  • 120 g mascarpone
  • 1 culleradeta llevat químic
  • 1/2 culleradeta bicarbonat sòdic
  • 150 g cireres desossades i en meitats
  • 100 g llavors de xocolata 80% cacau

Elaboració

Preescalfa el forn a 180 ºC.

En una picadora, bat els dàtils amb l’oli d’oliva. Afegeix l’ou i torna a batre. Repeteix una vegada afegits el mascarpone i la llet.

En un bol, barreja la farina, el cacau, el bicarbonat i el llevat . Afegeix el contingut de la picadora i barreja fins que quedi homogeni.

Incorpora les cireres desossades i tallades per la meitat, a més de les llavors de xocolata.

Distribueix la massa en un motlle per 8 magdalenes. Enforna aproximadament uns 20 minuts i deixa refredar abans de treure del motllo.

Cireres en dolç i en salat

Com ja podeu veure la llista és interminable i podríem fer des d’amanides a pastissos. Deixa volar la teva imaginació i si tens alguna recepta d’aquelles de llepar-se els dits no dubtis en afegir-la als comentaris. Prometo fer-la!