Receptes de gelats saludables
L’estiu és l’època per excel·lència dels sorbets, els polos i els gelats. Postres que ve de gust menjar per refrescar-se i gaudir d’un piscolabis quan pugen les temperatures. Les opcions comercials no sempre són les més adequades des del punt de vista nutricional o no s’adapten a les necessitats de persones diabètiques o amb intoleràncies. Per això, una alternativa saludable i econòmica és preparar-los a casa adaptant els ingredients al gust o les circumstàncies de cadascú.
En poc temps i amb pocs ingredients, fins i tot sense gelatera ni motlles, aconseguiràs preparar un gelat que degustaràs, amb plaer i sabent què és un plaer healthy. I que compartiràs ja que amb aquestes receptes seràs la reina de les postres dels àpats familiars aquest estiu.
1. Gelat de plàtan i cacauet
Ingredients:
- 3 plàtans congelats
- 2 cdas de crema de cacauet natural
- 3 cdas de beguda vegetal / llet
- Si necessites edulcorar: una mica de puré de dàtils al gust / xarop d’atzavara / eritritol
- Trossets de xoco negre 85%.
Elaboració:
Tritureu tots els ingredients excepte la xocolata. Servir amb trossets de cacauet natural picat, un altre fruit sec que us agradi, els trossos de xocolata, xocolata fossa o una mica més de crema de cacauet. Pots conservar-lo en un tupper al congelador durant màxim una setmana.
2. Gelat de maduixa i coco
Ingredients:
- 250+50 gr. de maduixes
- 200 gr. de la part sòlida d’una llauna de crema de coco
- 150 ml. de llet o beguda vegetal
- 1 culleradeta de pasta o essència de vainilla
Preparació:
Triturem les maduixes amb la llet. Hi afegim la vainilla i tornem a triturar. Afegim la crema de coco i tornem a batre. Hi afegim unes maduixes trossejades (si ens agrada trobar trossos). Ho posem tot a una gelatera i deixem fer gelat durant 30 minuts.
Si no teniu gelatera, heu de ficar la barreja en un recipient i al congelador i a cada hora haureu de batre perquè no es cristal·litzi i quedi cremós.
Ja tindrem a punt el nostre gelat de maduixes natural i boníssim!⠀
3. Gelat cremós de meló
Ingredients:
- 3 rodanxes de meló madur
- 1 llauna de llet de coco
- Fulles de menta
Procés:
- Barregem els trossos de meló congelat amb la part sòlida de la llet de coco.
- Processem bé.
- Afegim les fulles de menta i una mica de l’aigua de coco.
- Tornem a processar fins que la menta s’hagi integrat.
- Posem tot en un recipient hermètic i al congelador durant mínim 2h.
- Llest!
4. Sandvitxos gelats
Ingredients:
Per a la galeta:
- 150 g de fruits secs
- 100 g de flocs de civada
- 120 g de dàtils
- 2 cullerades de cacau pur en pols
- 30 g d’oli de coco
Pel gelat:
- 300 g de plàtan congelat
- 100 g de fruits vermells congelats
Preparació:
Posem al got del robot els flocs de civada i els triturem fins a obtenir farina. Afegim els fruits secs i tornem a triturar.
Ara afegim la resta dels ingredients i triturem fins a obtenir una pasta més o menys homogènia i manejable.
Posem el resultat en un bol i ho pastem una mica amb les mans. Fem una bola i la col·loquem entre dos papers vegetals. L’estirem amb un rodet fins que tingui uns 3 mm de gruix.
Tallem la galeta amb la forma que més ens agradi. Cal tenir en compte que, per cada motlle, cal tenir dues galetes iguals: una per al fons i una altra per a la tapa. Deixem reposar les galetes al congelador.
Per fer el gelat, posem al got del robot els plàtans congelats i trossejats i els fruits vermells, i triturem fins aconseguir la textura de gelat.
Agafem de nou el motlle i posem al fons una de les galetes. Farcim amb el gelat i el tanquem amb l’altra galeta. Ho reservem al congelador diverses hores o fins que estigui congelat i es pugui tallar.
De forma opcional, podem banyar la meitat del sandvitx amb xocolata fosa.
Aquí tens diferents opcions per poder gaudir sense remordiments d’un bon gelat a l’estiu!
BON PROFIT!