Quina és la millor hora per entrenar?

Quina és la millor hora per entrenar?

Molts són els estudis i els articles que parlen de quan és el millor horari per fer exercici. Intentarem sintentizar una mica per aclarir tots els dubtes que sorgeixen al voltant d’aquest tema.

El primer que cal aclarir és que el millor horari per fer exercici depèn de l’objectiu que vulguem complir i de la persona en particular. Cada persona és diferent i això influirà en quan és millor per a ella fer exercici.

Segons en Doctor Luis Franco, secretari general de la Federació espanyola de Medicina Esportiva “Va en relació amb les fases de llum i foscor, amb les estacions de l’any i amb les característiques de cada persona. No es pot extrapolar de forma general ja que és individual”.

Entrenar al matí

Al matí la nostra temperatura és més baixa, el nostre metabolisme més lent i els músculs estan més relaxats després de les hores de son. És per això que si vols accelerar el teu metabolisme i cremar d’una manera més eficient les calories, realitzant exercicis aeròbics, aquest sembla el moment apropiat. Quan realitzem exercici el nostre metabolisme s’accelera, no només mentre dura la sessió d’entranment, sinó que aquests efectes es mantenen durant algunes hores. Si realitzes exercici al matí l’eficiència en la crema de calories s’allarga.

No obstant si realitzem exercici al matí l’escalfament previ ha de ser més efectiu per posar a to els nostres músculs abans de l’exercici i així evitar lesions, ja que el condicionament físic al matí és inferior al què tenim a la tarda o nit.

Quina és la millor hora per entrenar?

Fer esport a la tarda

Segons alguns estudis a la tarda el nostre condicionament físic és millor i la nostra força muscular està en les millors condicions, de manera que és més difícil lesionar-nos. Si realitzem exercicis de força o de tonificació, aquest és el millor moment per fer-los. A més l’escalfament -encara que sempre és important- no ha de ser tan intens ja que de forma natural el nostre cos està en les millors condicions per a exercitar-se.

Quina és la millor hora per entrenar?

Fer exercici a la nit

A la nit se suposa que és la pitjor hora per practicar exercici ja que l’adrenalina que es genera amb l’exercici pot influir a l’hora d’agafar la son. No obstant això moltes persones asseguren que l’exercici els relaxa i els ajuda a dormir. Si l’esport que es realitza no és molt intens no sembla que hi hagi inconvenient en realitzar-ho abans d’anar-se’n al llit.

En resum: l’hora no importa

També depèn de les circumstàncies personals. En qualsevol cas a la vida, com en tot, cal ser lògics. La millor hora per fer exercici és la que ens vingui bé, la que s’ajusti als nostres horaris i rutines. Només cal tenir en compte que al matí necessitarem escalfar més, per la nit intentarem evitar exercitar-nos amb l’estómac ple o just abans d’anar a dormir.

Simplement hem d’ajustar les sessions a les nostres circumstàncies, feina, família, etc.. perquè l’esport es converteixi en un estil de vida i ens acompanyi en el nostre dia a dia. Recorda que tinc horaris flexibles per poder-te ajudar i que si necessites un cop de ma només has de contactar amb mi.