Què menjar en èpoques d’estudi

Què menjar en èpoques d’estudi

Potser només estudies o com jo, combines estudis i feina, que és doble càrrega. Arribar a tot no és fàcil i molts cops ens estressem perquè veiem que no hi arribem. Tenir el cap clar, el cos descansat i l’esperit tranquil és necessari per poder afrontar tots els reptes, com per exemple, aquella assignatura que se’ns travessa L´alimentació és fonamental per un bon rendiment durant l’estudi. Hi ha aliments que estan científicament comprovats que ajuden a millorar la nostra capacitat cognitiva i el nostre rendiment. Pren nota de quins són aquests aliments aliats.

Verdures de color verd fosc

Un bon exemple seria el bròquil, que per la seva excel·lent composició rica en antioxidants, carotenoides, minerals i vitamina K, fan que la ment estigui activa, facilita la concentració, potencia la memòria i lluita contra l’envelliment cel·lular.

Xocolata negra 70% cacau

Gràcies als flavonoides que conté, millora la memòria. També és capaç d’augmentar el flux sanguini cerebral perquè millora l’estat d’alerta i la nostra claredat mental.

Com més fosc, més beneficis!

Plàtans

Destaquen pel contingut en potassi i vitamina c, molt recomanables per a la dieta dels estudiants. També conté vitamina B6, que contribueix a la producció de neurotransmissors vinculats a la concentració.

Nabius

Tenen cura de la memòria, redueixen l’estrès i milloren la concentració, gràcies a la seva composició rica en àcid gàl·lic i en antioxidants. Els antioxidants són molt importants perquè inhibeixen el dany cel·lular causat pels radicals lliures, una de les causes del deteriorament cognitiu.

Què menjar en èpoques d’estudi

Nous

Els elevats índexs d’antioxidants, vitamines, aminoàcids i sobretot els àcids grassos omega 3 milloren la memòria, augmenten la concentració i optimitzen el rendiment neuronal.

Pastanagues

Gràcies a l’antioxidant que conté, conegut com a betacarotè, es veu augmentada la capacitat de retenció d’informació.

Peix blau

Aquesta classe de peix, com el salmó, és molt ric en àcids grassos omega 3, els quals milloren la concentració, ajuden a estudiar de forma més eficient, i fins i tot, s’han relacionat com a preventius en trastorns degeneratius, com l’Alzheimer o la pèrdua de la memòria.

Alvocats

Aquest superaliment conté antioxidants i àcids grassos omega 3. La combinació d’aquestes substàncies potencien la memòria, el rendiment mental i eviten el deteriorament cognitiu de la salut cerebral.

Cereals integrals

Alguns exemples són l’arròs, la pasta i el pa integrals.

Tots ells presenten un índex glucèmic baix, tot alliberant el sucre al torrent sanguini d’una forma gradual i contribuint a tenir la ment activa i a una millor memòria.

Què menjar en èpoques d’estudi

El que no has de consumir

Els dolços

És un error pensar que quan estudiem necessitem més sucre. Òbviament, necessitem sucre per funcionar, però no aquell sucre que imaginem i no en tan elevades quantitats. El consum de pastisseria industrial, llaminadures, Snacks, etc. responen a l’estrès, però no a les nostres necessitats nutricionals. El seu contingut en greixos poc saludables no ens beneficia precisament en aquests moments, sinó que més aviat pot entorpir la feina del nostre cervell.

Els menjars copiosos poden produir lentitud a la presa de decisions, cansament i molèsties digestives que ens impedeixin desenvolupar la nostra activitat de manera eficient. És recomanable fer petites preses repartides al llarg del dia, que mantinguin la nostra energia sense donar-nos la sensació de plenitud. L’ideal és menjar sense arribar a sentir-nos saciats, cada 2-3 hores, fent una major ingesta als principals àpats.

El consum d’excitants

Beure litres de cafè per vèncer la son o begudes energètiques per donar-nos una empenteta, no són bones idees. Ajuntar falta de descans amb excitació química no faran que estudiïs més o millor, sinó tot el contrari. L’estat de nerviosisme per no arribar a temps de vegades fa que no descansem adequadament i que els conceptes que aprenem no siguin assimilats correctament.

Altres coses que ajuden

És important portar una dieta rica en llegums, fruita i verdura, cereals integrals, greixos saludables i baixa en greixos saturats i sucres simples. Aquests elements són clau per mantenir l’agilitat mental i el poder de concentració. Això, per descomptat, ha d’anar acompanyat d’un bon descans i d’una pràctica esportiva regular

És clau dormir entre 7 i 8 hores. Ens ajudarà a que estiguem més descansats i per tant, podrem rendir millor. La son és la responsable de fixar al nostre cervell tot el que s’ha après. No dormir bé minva la concentració i augmenta els nivells d’ansietat.

No oblidis fer exercici. Es recomanable fer una mica d’activitat física, com per exemple, caminar entre 30 i 60 minuts al dia i desconnectar dels estudis.

En definitiva com més sana, més fresca i més equilibrada estiguis, més rendiràs i tot serà molt més fluid. Necessites un cop de ma? Contacta amb mi!