Què és un retir o una escapada?

Què és un retir o una escapada?

Un retir és temps per prendre’t uns dies per a tu mateixa. És un temps que et regales a tu mateixa. És un parar per observar. Surts de la teva vida coneguda, del teu pilot automàtic, per estar amb tu, per posar atenció als teus pensaments, emocions, sentiments… És una oportunitat per fer una revisió de la teva vida: on ets ara i on vols ser.

Triar aquesta aturada és connectar-te amb el teu silenci per conèixer-te millor a tu mateixa. Des del teu silenci i la teva auto observació, començaràs a prendre consciència de la teva situació actual. Això t’ajudarà a fer un balanç de com està la teva vida al moment present. A partir d’aquí, començaràs a trobar més claredat en les teves decisions futures. Des del silenci, sempre trobaràs respostes.

Què és un retir o una escapada?

No cal anar massa lluny per fer un retir

Anar de viatge sola, prendre’t uns dies de retirada, significa parar i prendre’t un temps de treball per al teu canvi, creixement, reflexió. Pots escapar-te a un lloc remot o molt proper però sempre intenta sortir de l’entorn conegut. Sí pots, tria un destí que et permeti estar amb tu, que et connecti amb la natura i el silenci, per obrir la porta a viure experiències transformadores.

Una altra opció és participar a qualsevol retirada organitzada per professionals.

Sí mai no has fet un retir aquesta és una manera més fàcil d’introduir-te en aquesta experiència, perquè totes les teves practiques estaran guiades per un facilitador de l’experiència. A més, coneixeràs la teva tribu, altres persones, que, com tu, han decidit prendre’s uns dies per al seu creixement personal i transformació.

Per què és important prendre’s un retir

Vivim en un entorn materialista i amb un ritme tan accelerat que ens oblidem de nosaltres mateixes i les nostres necessitats més importants. Hem deixat de qüestionar-nos qui som o què hem vingut a aportar a aquest món. Hem oblidat els nostres somnis de la infància o la joventut i hem entrat en una espiral d’estrès, presses i ansietat. Tot per tal de complir objectius sense sentit, per cobrir totes les necessitats materials que ens hem creat.

Enmig d’aquest caos, una de les tasques pendents de la majoria de les persones en aquest món occidental és tractar de cuidar el costat més espiritual i, per tant, intentar conèixer-nos a nosaltres mateixes. Per això, cal que aturem, escoltem el nostre interior i ens tornem a connectar amb la nostra essència. D’aquí neix la necessitat de prendre’ns un retir com un espai per parar aturar el pilot automàtic i connectar-nos amb el que la nostra ànima anhela.

Que aporten les diferents activitats que et pots trobar?

Què pots aprendre amb el Ioga?

El ioga t’ensenya a tornar a la teva essència, a connectar amb el teu veritable jo, a viure des de la simplicitat, a gaudir el moment present, a agrair, a autoobservar-te, a escoltar-te, a estimar-te i respectar-te, a trobar la teva pau i felicitat en el teu interior. Alhora que exercites el teu cos, regeneres tot el teu món interior. Les tècniques de Ioga et permeten entrar en comunió amb l’energia per assolir la teva pau mental. I des d’allà, poder lliurar la millor versió de tu mateixa al món.

Meditació

La meditació pot ajudar-te a ser més conscient de tu mateixa. Quan medites, ets en un estat mental tranquil i agradable. Està demostrat que la meditació és fonamental per sentir-se millor i trobar pau interior. Et permet anar més enllà de les necessitats del teu ego i connectar-te directament amb el teu veritable “jo”. La meditació calma la ment, relaxa els teus nervis i en el teu procés de transformació personal, meditar posa fre al teu bucle mental de preocupacions i t’obre a un món de possibilitats infinites.

Fer-te preguntes

Integrar una rutina de fer-se preguntes és una manera excel·lent de desenvolupar una millor comprensió d’un mateix i de les nostres accions. En fer-nos preguntes, és possible identificar per què ens sentim de certa manera o per què reaccionem davant d’alguna cosa de la manera com ho fem. És per això que nosaltres, a tots els nostres retirs, incloem pràctiques de coaching plenes de preguntes poderoses que suposin tot un reseteig interior i l’inici d’una transformació profunda i duradora.

Contacte amb la natura

Tots els éssers humans tenim una connexió neurobiològica amb la natura. Estar-hi en contacte ens proporciona benestar físic i mental. En passejar i gaudir de certs paisatges, es redueixen a la meitat la secreció d’hormones de l’estrès.

Trobar la teva tribu

En tot recés en grup coneixeràs altres persones mogudes per la teva mateixa motivació de creixement personal i transformació. Trobar la teva tribu, altres persones que, com tu, comparteixen les teves inquietuds i estan passant per la teva mateixa situació, et permetrà viure experiències conjuntes que faran del teu retir una experiència inoblidable.

Què és un retir o una escapada?

Beneficis de prendre’s un retir

  • Posaràs més consciència en tu mateixa i et resultarà més senzill observar allò que et fa feliç i d’igual manera, allò que no t’ajuda a ser-ho.
  • Et coneixeràs millor a tu mateixa, abraçant-te amb les teves pors i febleses, així com també amb les teves fortaleses i capacitats.
  • Facilitarà la comprensió de com els teus pensaments impacten en el teu comportament i com aquest impacta en els altres. Aquest fet és crucial per interactuar amb altres persones i prendre decisions a la vida, perquè ens permet entendre les nostres accions i pensaments.
  • Aprendràs a enfrontar-te a tu mateixa. Obriràs la teva ment a experiències noves per fluir amb allò desconegut. No te’n penediràs d’aprendre a sortir de la zona de confort.
  • Deixaràs de jutjar-te a tu mateixa i de deixar-te influir pel teu entorn.
  • Aprendràs a seguir la teva intuïció i saber que l’única persona a qui deus una explicació és a tu mateixa.
  • Seràs conscient que fer una pausa al camí i predisposar-te a escoltar el teu interior és una cosa que necessites. Et retires per trobar-te més profundament amb tu mateixa.
  • Guanyaràs llibertat prenent distància del teu món conegut. La majoria de vegades els arbres no ens deixen veure el bosc. Prendre perspectiva et farà veure tot amb més claredat.
  • Practicar el silenci i la meditació és l’eina més poderosa per assolir totes les respostes.
  • Deixaràs de buscar la teva felicitat fora teu. Cap feina, parella, possessió o experiència et portarà a la felicitat. Sentir-te feliç i plena té a veure amb conèixer-te prou per posar els teus talents al servei dels altres. El món necessita més gent que estima allò que fa i allò que és.

Després de saber tot això… Encara dubtes per permetre’t un retir?  Si vols començar a experimentar-lo en un entorn de confiança pots inscriure’t al que farem a Mas d’en Giralt el cap de setmana del 10 al 12 de juny. Visita la web d’Equilibra’t, on trobaràs més detalls d’aquest cap de setmana!