Plàtan: la fruita de la discòrdia

Plàtan: la fruita de la discòrdia

El plàtan és una de les fruites més maltractades per tots nosaltres pel fet que posseeix una major proporció d’hidrats i midó respecte a altres exemplars. No obstant això, és un aliment amb alt contingut aquós, ric en fibra i sense moltes calories a diferència del que molts pensem.

Tenim gent a favor i en contra de menjar plàtans en segons quines dietes. L’important és tenir clar l’objectiu de la teva alimentació i intentar implementar com més varietat millor. Veuràs que ens molts casos el plàtan et donarà molts beneficis.

El plàtan és un dels aliments amb més potassi , així com també ofereix vitamines del complex B, magnesi, vitamina A i carotens, sent per això un aliment molt apropiat per al funcionament de sistema nerviós i muscular, el que el converteix en un aliat dels esportistes.

El plàtan és un dels aliments que més poden contribuir a la dieta d’una persona físicament activa, ja que ofereix minerals i vitamines que són imprescindibles per a la correcta contracció muscular i el funcionament de el sistema nerviós.

A més, el plàtan verd o immadur és font de midó que al costat de la fibra oferirà energia a llarg termini, mentre que el plàtan madur és font de sucres naturals que ofereixen energia sana i de qualitat a curt termini, pel que pot utilitzar-se per agafar energia en un breu temps o bé, per emmagatzemar energia per a una cursa de llarga durada.

Plàtan: la fruita de la discòrdia

Beneficis de menjar plàtans

Pels seus prebiòtics, la ingesta de plàtan pot incrementar els nivells de bifidobacteris a l’intestí  i això pot ser d’ajuda per a millorar la composició de la flora intestinal produint així un menor risc de patir obesitat o fins i tot, afavorint l’aprimament.

D’altra banda, també és una fruita apta per a diabètics a diferència del que molts creiem, sobretot si s’ingereix el plàtan immadur que posseeix menys sucres i més midó resistent i per això és un aliment de baix índex glucèmic que pot calmar les ànsies de dolços sanament.

Així mateix, científics de la Universitat de Cambridge van comprovar que la fibra soluble i insoluble del plàtan pot ajudar a reduir el colesterol en sang i també, el seu consum podria reduir l’estrès oxidatiu en el cos ajudant així a evitar l’oxidació de lipoproteïnes, la qual cosa es tradueix en un menor risc d’aterosclerosi.

Tot això sumat al seu poder saciant ens revela que el plàtan ni engreixa ni perjudica la salut sinó que el seu consum pot sempre ser beneficiós en el marc d’una dieta equilibrada i fins i tot, pot ajudar-nos de moltes maneres a menjar més sa.

Plàtan: la fruita de la discòrdia

Com cuinem els plàtans?

l plàtan consumit com a tal és un snack molt sa i que sacia de veritat, però, podem emprar la seva riquesa en midó i sucres natural com a  endolcidor d’altres plats si busquem reduir el sucre afegit de la dieta.

Així, podem elaborar amb plàtan gelats sans i fàcils, muffins, galetes, postres, esmorzars i moltes altres receptes més aptes per menjar més sa i amb un sabor dolç que ens sorprendrà. No et perdis la meva recepta de pa de pessic de plàtan

Això és tot el que necessites conèixer i recordar sobre el plàtan que no és una fruita que mereix ser menyspreada sinó tot el contrari, ja que posseeix valuoses propietats i molts beneficis per a l’organisme. Si vols tenir idees de com cuinar amb plàtans no et perdis el proper article!