Munta’t el gimnàs a casa!

Munta't el gimnàs a casa!

No sempre és necessari muntar un gimnàs a casa per mantenir-te en forma i fer una mica d’exercici en qualsevol moment. Potser no te n’has adonat, però si et fixes, tens a casa moltes coses que serveixen per entrenar.

Si tries l’entrenament sense passar pel gym, la teva sessió d’entrenament, pot ser tan completa com la que realitzes al gimnàs, si proves de fer exercici amb el material que tens per casa.

Manuelles, barres o màquines de cardio poden ser substituïdes per elements tan comuns com una tovallola, una cadira o el pal d’una escombra. No hi ha excuses per no dedicar uns minuts a entrenar amb el material que tinguis a mà. Sigui quin sigui el teu objectiu, perdre pes, tonificar musculatura o mantenir-te en plena forma, pots fer-ho en la comoditat de casa teva.

Laura Feliu, Equilibrat, exercici a casa, tovallola

Exercicis de braços i esquena amb una tovallola

Una cosa tan quotidiana com una tovallola pot venir-te genial per fer multitud d’exercicis, especialment si el teu objectiu és treballar braços i esquena. Simplement enrotllar i desenrotllar-la, com si la estiguessis escorrent, ja és un moviment excel·lent per enfortir els avantbraços. Un altre exercici que pots fer a casa amb una tovallola és estirat al terra boca terrosa, subjectar-la per tots dos extrems i pujar els teus braços per sobre del teu cap.

Laura Feliu, Equilibrat, exercici a casa, bricks

No tens manuelles: Paquets d’aliments i ampolles

Són molts els elements casolans perfectes per entrenar amb pes extra a casa. Qualsevol paquet o brick d’un quilo / litre (arròs, pasta, llet) supleix a la perfecció manuelles o discos. També pot valer-te un llibre “contundent” o una ampolla de plàstic plena de líquid o, per exemple, de sorra. Amb aquest material d’entrenament que tens a casa, pots realitzar infinitat d’exercicis, des de sentadetes, fins a extensions de braços  amb pes per treballar els teus pectorals.

Laura Feliu, Equilibrat, exercici a casa, carida

Cames, abdominals i glutis amb una cadira

Val qualsevol cosa, així que no pots dir que et falta material per exercitar-te a casa. Són molts els exercicis que pots fer amb una cadira. Simplement, asseient-te a la vora i practicant elevacions de genolls al pit ja estàs fent uns bons abdominals. També pots utilitzar-la per tombar-te a terra i recolzar els peus a la cadira per fer  elevacions de gluti. Una cadira és també un element d’entrenament casolà perfecte per fer fons de tríceps i treballar la flaccidesa  dels teus braços.

Laura Feliu, Equilibrat, exercici a casa, escales

Stepping a les escales de casa

Amb només un parell d’esglaons a casa teva ja tens un element perfecte per fer un entrenament cardiovascular . Practica “stepping”  pujant i baixant de l’escala o saltant amb les dues cames alhora sense sortir de casa. A falta de graons, qualsevol caixa o calaix resistent pot complir perfectament la mateixa funció i ajudar-te a completar un entrenament efectiu.

Les joguines dels nens, bons aliats per fer exercici

Per descomptat, encarregar-te d’un nadó o d’un nen petit que no para quiet, ja suposa un dur entrenament però, a més, algunes joguines  poden convertir-se en excel·lent material per a exercitar-te en casa. Demana-li  la corda a la teva filla i podràs fer molts exercicis aeròbics, des dels típics salts, fins a altres moviments més complexos com els salts creuats, amb una cama o amb desplaçaments laterals. També una pilota et val per practicar des d’elevacions de braços, subjectant i portant-la per sobre del cap, fins a abdominals, col·locant-la entre els teus turmells i pujant les cames estirada a terra.

Ja saps, roba còmoda, una mica de música i el material d’entrenament que tens per casa és tot el que necessites per començar a posar-te en forma de la manera més còmoda i econòmica. Si no t’ho acabes de creure visita les històries del meu compte d’Instagram