L’activitat física per Nadal

L’entrenament físic durant el Nadal té moltes avantatges per a la salut física i mental. No només contribueix al balanç calòric, sinó que ajuda a desconnectar dels “grans” àpats d’aquestes dates.

A l’època nadalenca solem estar més atrafegats i també tenim la tendència de ser més indulgents amb els nostres hàbits de vida, sobretot pel que fa a l’alimentació i l’exercici. A causa d’això, és important continuar entrenant durant el Nadal.

La pràctica d’exercici físic durant aquestes dates és determinant per, en certa manera, contrarestar aquests excessos que se solen tenir amb el menjar. A més, entre altres coses, contribueix a mantenir el benestar general.

L’activitat física per Nadal

Per què he de continuar entrenant per Nadal?

Seguir entrenant per Nadal ens ajudarà, per una banda, a no perdre el que hem guanyat en termes de massa muscular, força, agilitat o flexibilitat, en funció de quins siguin els nostres objectius.

D’altra banda, ens permet cremar part de les calories de més que, probablement, consumirem aquests dies. Fins i tot, és una manera de ser conscient de les coses que mengem.

Tant per Nadal com en qualsevol altra època de l’any, es recomana no deixar d’entrenar. El cos està fet per moure’s i en deixar de fer-ho, podem emmalaltir. L’activitat física i, més concretament, l’exercici, és l’únic medicament per tractar aquest problema; no té efectes secundaris i no pot ser més barat.

Beneficis de fer activitat física per Nadal:

Mantenir l’hàbit: l’exercici ens ajuda a enfortir els nostres hàbits i és crucial per aconseguir qualsevol objectiu, ja sigui mantenir una bona salut, perdre pes o no guanyar-ne.

Millora l’eficiència metabòlica: l’activitat física afavoreix a la millorar la distribució dels nutrients, tot evitant una acumulació més gran de greix.

Millora el balanç calòric: l’exercici també és un suport important per tenir un balanç calòric conseqüent amb els nostres objectius.

Tot i que el descans és necessari per al cos i és part del propi entrenament, si va més enllà del que es necessita, el nostre rendiment disminueix i la nostra salut es veu perjudicada de manera progressiva amb tot allò que comporta el sedentarisme i la manca d’exercici físic..

L’activitat física per Nadal

Consells per continuar entrenant durant el Nadal

El primer de tots és no deixar els teus hàbits: si estàs entrenant amb mi o amb qualsevol altra persona o gimnàs intenta seguir o bé anul·lar les mínimes sessions possibles. Si marxes fora aquestes festes intenta reservar una estona per fer exercici.

Fer 30 minuts d’exercicis cardiovasculars al dia: La pràctica d’exercici cardiovascular és una forma d’entrenar que ens permet mantenir-nos actius i potenciar la crema de calories. El millor de tot és que no cal tenir màquines especials o anar a un lloc específic per practicar-ho. Es pot desenvolupar tant a l’aire lliure, com a casa o al gimnàs.

Altres opcions interessants són:

  • Anar en bicicleta.
  • Caminar a pas ràpid o córrer.
  • Saltar la corda.
  • Boxa.
  • Rutines d’entrenament a intervals d’alta intensitat (HIIT).
  • Fer exercici en companyia

Entrenar amb algú sempre és més fàcil de cara a mantenir l’hàbit i complir amb els objectius. No cal que sigui de manera presencial. Podem quedar amb algú a una hora concreta i compartir un entrenament “online”.

El Nadal no s’ha de convertir en una excusa per deixar de banda els nostres hàbits saludables. Tant l’exercici físic com una bona dieta permet viure aquestes dates sense comprometre la teva salut.

Per descomptat, no es tracta de privar-se de les celebracions i dels plats especials. Simplement, cal dedicar una mica de temps a l’entrenament i menjar de manera moderada. En definitiva que per nadal cada ovella amb la seva entrenadora personal . Si tens dubtes o vols fer una estratègia encara més acurada, sempre pots contactar amb mi a través del formulari del web. Bones festes!