La importància d’un bon treball de glutis

La importància d’un bon treball de glutis

Els glutis són una de les parts del cos més desitjades a nivell estètic i són moltes les que fan entrenaments exclusius només per treballar-los. Però tenir uns glutis forts no és només qüestió d’estètica. Aquests músculs tenen funcions importants al cos ja que ajuden a mantenir la columna de peu, treballen com a extensors de maluc i estabilitzen la pelvis. Si aquests músculs no funcionen adequadament i estan febles, una altra musculatura compensarà la feina, augmentant el risc de lesió.

Per entendre la funció del gluti necessitem viatjar al passat. L’ésser humà té innombrables similituds morfològiques amb els primats però, la necessitat de la bipedestació i la locomoció, en lloc d’una postura quadrúpeda, va fer que algunes de les nostres estructures evolucionessin d’una manera concreta, entre elles el gluti.
El canvi a posició bípeda va fer que el posicionament i la forma de la pelvis canviéssim, fent que necessitéssim un múscul amb un gran braç de palanca per a l’extensió del maluc i el control del tronc: el gluti.

Els glutis es divideixen en menor, mitjà i major, i aquest últim és el múscul més potent del nostre cos. Per això, mantenir uns glutis ferms aporta una gran estabilitat a l’estructura òssia.

La importància d’un bon treball de glutis

Per què és important treballar els glutis?

Millora la postura corporal:

L’activació i l’enfortiment dels glutis millora la postura corporal, gràcies a l’increment de l’estabilitat de la columna. Aquests músculs serveixen per sostenir-nos drets. Per això, el treball de glutis afavoreix a una correcta postura corporal. Així mateix, equilibra el tronc en els nostres moviments del dia a dia.

La importància d’un bon treball de glutis

Comoditat del dia a dia:

El treball de glutis ens aporta una major comoditat i condicionament en el dia a dia. I és que, per fer diferents moviments d’allò més quotidians, com aixecar-nos d’una cadira o asseure’ns, pujar escales, ajupir-nos a recollir alguna cosa, saltar, caminar… necessitem força en aquesta zona de la musculatura.
Pel seu grau d’implicació elevat en els nostres moviments i la seva responsabilitat en l’estabilitat del nostre cos, no només afavoreix la comoditat diària, sinó que augmenta i millora el rendiment físic i esportiu.

La importància d’un bon treball de glutis

Prevenció del mal de genoll:

Quan els glutis no funcionen de forma adequada, és probable manifestar molèsties als genolls. Disposar d’un equilibri en la força de les parts posterior i anterior de les cames és imprescindible per cuidar i protegir les articulacions.

Aquí et proposem una rutina per reforçar aquesta musculatura:

View this post on Instagram

A post shared by Equilibra't amb Laura Feliu (@laufeliu)

https://www.instagram.com/reel/CoEkAGHoooQ/


A partir d’ara, recorda la importància de disposar d’uns glutis ferms i forts.
Més enllà de la seva aparença, és important per afavorir la salut, augmentar la qualitat de vida i prevenir diferents tipus de lesions.

Tot i tenir en compte aquesta zona del nostre cos, els activem molt menys del que hauríem, en relació amb la seva importància. Per això, tingues en compte que els tens i, si la teva feina t’obliga a passar moltes hores assegut, activa’ls amb freqüència per mantenir-los desperts i actius.

Si tens qualsevol dubte o pregunta no dubtis en contactar amb mi!