Ioga: 1r esdeveniment Equilibra’t del dia de la dona

Ioga: 1r esdeveniment Equilibra’t del dia de la dona

Diumenge passat vam convocar una sessió de ioga gratuït per a tots els nivells als Jardins de la Maternitat de Barcelona.

Ens van acompanyar moltes dones de diverses edats i condicions físiques. L’objectiu era celebrar una diada tan especial envoltada d’amigues, alumnes, clientes i col·laborades, i ho vam aconseguir!

Vull agraïr a Agència Indica, Revlon España, Maystar, Mamita Botanical, Vatelflors, i Helena Batlle Comunicació, la seva involucració en l’acte i en el projecte. Sense elles no hagués estat possible!

equilibrat, dia de la dona, 8M, ioga, Jardins de la maternitat, Laura Feliu

Sabies que el ioga va estar prohibit a les dones?

Des dels seus orígens, el Ioga ha estat transmès per homes i per a homes. Tots els textos de la tradició hinduista així com, més específicament, els de la filosofia iòguica s’han destinat i dirigit sempre al “practicant” o sadhaka masculí.

Durant molts segles, la mateixa pràctica va estar prohibida a les dones i, encara avui en dia, hi ha alguns ashrams a l’Índia on hi està vetat. En el món occidental les escoles i centres els s’omplen en la seva de presència femenina. Aquí la relació dona i ioga és cada dia està més consolidada.

equilibrat, dia de la dona, 8M, ioga, Jardins de la maternitat, Laura Feliu

El ioga pot acompanyar-te en processos vitals…

Segons els experts, el ioga no és una disciplina que pugui només estudiar o simplement seguir-se. Cal experimentar i sentir, ja que, mitjançant aquesta vivència profunda s’espiritualitza la pràctica. És molt més fàcil per a una dona endinsar-se en una pràctica que se centra més en el sentir que en el fer, ja que les seves pròpies experiències vitals faciliten aquest accés:

  • El cicle menstrual, amb les consegüents transformacions hormonals, psicològiques i anímiques.
  • L’embaràs i el part, que fan experimentar profundes modificacions físiques i emocionals.
  • El climateri i la menopausa, que suposen immensos canvis físics i psíquics i que acompanyen el pas a una època de la vida en què es comença una valoració diferent de molts aspectes.
Ioga: 1r esdeveniment Equilibra’t del dia de la dona

És important que com a dona et cuidis per dins i per fora

Hi ha dones que es cuiden al llarg de la seva vida i hi ha d’altres que només han tingut ocasió de fer-ho en etapes concretes ja que el ritme de treball i família no els ha permès dedicar temps a elles mateixes.

És indiferent l’edat que tinguis, la teva condició física i/o el teu status econòmic. Tothom pot fer exercici i tenir una vida saludable. Pot ser que en algun moment necessitis ajuda però l’important es que tinguis un compromís amb tu mateixa amb el teu cos, i amb el teu benestar.

Mil gràcies per haver-nos acompanyat aquest passat diumenge i t’animem a que et cuidis i et mimis. Equilibra’t per dins i per fora!