Hummus de remolatxa

Hummus de remolatxa

Segur que heu sentit a parlar de l’humus! Aquí teniu una variació de la recepta tradicional, en aquesta ocasió farem un humus de remolatxa.

L’humus és una menjar típic  de tota la zona que va des de Grècia fins a Aràbia, incloent-hi XipreTurquiaArmèniaLíbanSíria, i Israel, la popularitat de la qual s’estén a tot el món. És un dels plats vegetarians més nutritius.

L’origen és tan antic com difús, ja que se situa en l’Antic Egipte, on l’oferien sobre un tros de pa. En la història trobem moltes al·lusions interessants sobre la seva procedència. El cigróCicer arietinum en llatí, es fa servir des de fa més de set mil anys, i els grecs, romans i egipcis van ser els seus grans consumidors.

A la Península va arribar gràcies als cartaginesos que anaven camí de Roma i amb les caravel·les va travessar fronteres i va arribar a terres que avui són Califòrnia i Mèxic, que, juntament amb l’Índia, s’ha convertit en un dels productors més importants.

Avui en dia, tres països es disputen la paternitat de l’humus: Israel, on hi restaurants especialitzats anomenats humuseres; el Líban, on és present en tots els àpats, i Palestina, on es considera part de la seva cultura, identitat i història, ja que per a ells significa menjar plegats, ja que es menja d’un mateix plat.

Humus és una manera diferent de menjar llegums, en aquest cas són els cigrons que contenen un 19% de proteïna, fibra i hidrats de carboni. Són especialment bons per a les persones que pateixen problemes cardiovasculars, colesterol i diabetis

Al afegir la remolatxa, li donem un toc diferent en el gust, alhora que aquesta hortalissa evita l’envelliment de la pell, aporta  una quantitat molt alta d’àcid fòlic (vitamina B9), que  té un paper bàsic en la formació dels neurotransmissors cerebrals lligats amb l’estat d’ànim, també l’anomenen vitamina de la felicitat.

Equilibrat, textura, hummus remolatxa

Ingredients per l’humus de la felicitat

  • 1 remolatxa bullida.
  • 400gr. de cigrons cuits.
  • Suc de mitja llimona.
  • 1 cullerada sopera de tahini.
  • 1 dent d’all.
  • 1 culleradeta de comí.
  • Sèsam per posar per sobre.

Agafem tots els ingredients (excepte el sèsam) i els passem per  la batedora/ trituradora fins a obtenir una massa homogènia, si us agrada més o menys espès podeu rectificar les quantitats al gust. Ho col·loquem en un bol i afegim les llavors de sèsam per sobre per decorar .

El humus de remolatxa el podem menjar com un magnífic aperitiu acompanyat de crudités de verdures i també el podem posar a les torrades de l’esmorzar amb una mica d’alvocat i ruca per sobre que queda boníssim! BON PROFIT!