Gaudeix de les activitats a la neu

Gaudeix de les activitats a la neu

Sortir a practicar esport a l’aire lliure a la neu és una activitat que no només ens ajudarà a mantenir-nos en plena forma, sinó que a més ens servirà per aconseguir estar en contacte directe amb la natura. A més, practicar esport a la neu ens ajudarà a alleujar tensions i trobar-nos més relaxats.

La neu, un bon entorn per practicar esport

La neu en si mateixa és un entorn que ofereix una resistència perfecta per poder desenvolupar activitats en què posem a treballar el nostre cos. La resistència que ofereix fa que activem els músculs de les diferents parts del cos. Per això qualsevol activitat que duguem a terme a la neu és totalment saludable i ens ajudarà a aconseguir uns músculs forts i en perfecte estat.

Gaudeix de les activitats a la neu

L’esquí, un clàssic per practicar esport a la neu

En primer lloc, ens aturarem a l’esquí. És l’activitat de la neu per excel·lència i una activitat aeròbica perfecta per a aquesta época de l’any. Per a la seva execució necessitarem un equip adequat d’esquís, roba especial per a la neu i la humitat, pals…

L´esquí és un clàssic de les activitats de neu, que ens ajudarà a treballar el tren inferior i aconseguir així una bona tonificació en aquesta part del cos. Cal no oblidar que és també un bon exercici aeròbic.

L’esquí és una activitat en què el treball del tren inferior és molt elevat, sobretot el treball dels quàdriceps i els isquiotibials. També el treball del core és important, igual que el d’algunes parts del cos com els braços, que farem servir per fer força a l’hora d’utilitzar els pals per guiar-nos per la pista.

Com hem dit, és un tipus d’exercici on el treball aeròbic és elevat, ja que passarem la jornada movent-nos d’una banda a l’altra de les pistes. Amb l’esquí també aconseguirem perfeccionar el control del propi el cos i millorarem l’equilibri, ja que cal mantenir-lo per poder executar  l’activitat en si.

Laura Feliu snowboard

Snowboard, una variant de l’esquí que no passarem per alt

Com a segona alternativa per practicar esport a la neu, ens aturarem en una variant de l’esquí, es tracta del surf de neu. La base de l’activitat és la mateixa que la de l’esquí, per això el treball del tren inferior serà molt similar al que hem descrit anteriorment. Passarà el mateix amb la incidència que aquesta activitat tindrà sobre els músculs del core i sobre els braços.

L’snow és una variació de l’esquí, però en aquesta ocasió el practicarem amb una sola taula, i el control del cos serà encara més gran.

L’única variació que experimentem serà que, en comptes d’utilitzar dos esquís, el que farem servir serà una taula sobre la qual ens col·locarem amb els dos peus. El treball de les cames és uniforme i totes dues s’exercitaran alhora. L’única diferència és que no utilitzarem pals per ajudar-nos, sinó que serà amb les cames i amb el moviment del nostre cos amb què ens desplaçarem per la pista.

Gaudeix de les activitats a la neu

Esquí de fons

Una altra variació de l’esquí és l’esquí de fons, l’equipament és el mateix, però el desenvolupament de l’activitat és diferent. En aquest cas el que farem és fer un recorregut com si fos una marxa. L’esquí de fons no es desenvolupa sobre una pista en pendent, sinó que té lloc en una pista més plana i recta, ja que l’esquí de fons es tracta d’una mena de marxa a peu amb esquís.

L’esquí de fons ens servirà per caminar sobre la neu amb els esquís. Una bona manera d’aconseguir cremar calories.

És un exercici aeròbic perfecte que a més de treballar el sistema respiratori i circulatori, el que fa és ajudar-nos a treballar els músculs de les cames i dels braços, a més d’ajudar-nos a tonificar el core. Això sí, el ritme ha de ser ràpid i constant, per aconseguir bons resultats i aprofitar al màxim l’activitat.

És una activitat que pot dur a terme qualsevol tipus de persona i sobretot és una activitat més senzilla que no pas l’esquí, ja que no requereix un control tan elevat de l’equilibri. En aquest cas és més important la tècnica i realitzar l’activitat de manera ràpida que mantenir l’equilibri i mantenir la postura mitjançant l’acció de la força.

Gaudeix de les activitats a la neu

Raquetes de neu

Les raquetes de neu és una altra activitat que podem dur a terme a la neu. Es tracta d’una mena de raquetes que es col·loquen sota les sabates o botes de neu i que ens serviran per desplaçar-nos per la neu. Aquest aparell ens permetrà fer caminades i altres activitats sobre la neu. De passada, és una activitat que també ens servirà per treballar les cames i els músculs que les componen.

Les raquetes de neu ens serviran per desplaçar-nos sobre la neu sense que aquesta oposi tanta resistència i ens sigui més fàcil moure’ns per aquest entorn.

La manera de fer-ho serà vencent la resistència que suposa la neu. Les raquetes ens ajudaran a desplaçar-nos sobre la neu, però això sí, no d’una manera convencional, sinó que encara que ens ajudin a moure’ns per la neu, aquesta no deixa d’oferir resistència i per això és un exercici complet per als músculs de les cames. A més, com els anteriors, l’ús de raquetes de neu és una activitat aeròbica perfecta per exercitar l’aparell respiratori i el circulatori.

Gaudeix de les activitats a la neu

El snowbike, la bicicleta de neu perfecta per treballar tot el cos

Una altra activitat que destacarem és l’snowbike. Per a la seva execució necessitarem una mena de bicicleta de neu que es subjecta sobre dos esquís. En aquest aparell ens col·locarem drets amb les cames lleugerament flexionades com si estiguéssim sobre una bicicleta. La snowbike té una mena de manillar per desplaçar-nos, girar i adaptar-nos al terreny.

L’snowbike és una manera perfecta d’utilitzar una bicicleta especial per desplaçar-nos per la neu i gaudir-ne totalment.

Per això en aquest exercici el treball de cames serà elevat. Igual que el treball del core i dels braços que serà intens. Cal no oblidar que l’equilibri és una altra de les virtuts que treballarem amb aquesta activitat, ja que el control del cos en el descens ha de ser elevat per poder mantenir-nos sobre la snowbike durant tot el temps que duri l’activitat i evitar així caure’ns o desviar-nos de la ruta.

Com escollir una activitat de neu

És cert que hi ha moltes altres activitats que podem dur a terme a la neu, però nosaltres hem volgut destacar les més accessibles a les diferents estacions d’esquí o de neu que hi ha al territori. Per això és molt bo barrejar tota mena d’alternatives perquè cada persona esculli la que més s’assembla als seus gustos i maneres de concebre les activitats a l’aire lliure a la neu.

Abans que res, cal que siguem conscients que per a cada activitat de neu és important un coneixement de la tècnica i dels aparells que utilitzarem. Per això és recomanable practicar prèviament en pistes més senzilles, planes i amb aparells similars als utilitzats després, ja que així ens seran familiars en tot moment i serem capaços d’adaptar-nos a qualsevol terreny i circumstància. I segons el cas agafar un professional perquè t’ajudi a  començar en l’activitat.

També és important conèixer fins on podem arribar i quines són les nostres limitacions. Si vols jo et puc donar un cop de ma i ajudar-te a escollir quina seria l’activitat de neu més recomanable per gaudir de la natura a l’hivern.