Fes esport amb el teu millor amic

Fes esport amb el teu millor amic

Els gossos ens ajuden a millorar la nostra forma física. Són uns fantàstics companys d’entrenament i “quasi” sempre ens volen acompanyar en el nostre dia a dia.

La seva energia pot ser contagiosa: una investigació de la Universitat de l’Estat de Michigan ha demostrat que els propietaris de gossos tenien un 34% més de probabilitats de fer 150 minuts d’exercici a la setmana que la gent que no té gos. Fins i tot, si només sortim a passejar-lo, ja estem fent exercici. Però hi ha moltes activitats que podeu fer junts i reforçar el vostre vincle.

5 activitats que pots compartir amb la teva mascota

Fes esport amb el teu millor amic

L’agility, l’esport més popular

Aquest joc educatiu i esportiu està dirigit a tots els gossos i tots els amos, esportistes, o no esportistes. L’objectiu és simple: el gos ha de recórrer un circuit format per diferents obstacles en un temps limitat i és guiat, exclusivament, per les indicacions del seu amo.

Aquesta activitat afavoreix la complicitat propietari/gos, alhora que desenvolupa les capacitats i l’obediència de la teva mascota. Aquest esport caní s’ensenya a nombrosos clubs. També és una bona ocasió per conèixer altres propietaris d’animals i intercanviar les seves experiències amb ells.

Fes esport amb el teu millor amic

El canicross

El canicross consisteix a córrer amb el  gos lligat a la cintura. Progressivament, aquest aprèn a remolcar-te en distàncies mitges o llargues. El canicross permet fer una activitat física en tàndem amb el seu gos i alhora descobrir la natura.

El canicross es pot practicar en competició o simplement, per afició. Per començar, feu-vos amb un cinturó específic de canicross (adaptat a la força del teu animal) que va lligat a una corretja, i un arnès. Acostuma, progressivament, el teu animal a la pràctica d’aquest esport, començant per distàncies petites i després augmentant a poc a poc.

Fes esport amb el teu millor amic

Bikejoring

És una a modalitat de múixing que consisteix a muntar en una bicicleta que va enganxada a un o dos gossos i aquests, estiren. El seu origen és als països escandinaus. Bikejoring és la unió de la paraula anglesa Bike (bicicleta) i la paraula noruega (Kyor), que vol dir “conducció de bicicleta”. Al principi, tan sols era la forma en què entrenaven els gossos a les estacions o llocs on no hi havia neu per practicar mushing a l’hivern. Això va derivar en una modalitat esportiva en si mateixa.

Fes esport amb el teu millor amic

DOGA

Practiques ioga? I si proves el doga? L’objectiu no és ensenyar al teu gos les postures que fas a la pràctica del Ioga , sinó fer aquesta pràctica amb la seva companyia. Poc coneguda a Europa, aquesta activitat es desenvolupa sobretot als EUA.

Fes esport amb el teu millor amic

Flyball

El flyball és un circuit d´’obstacles que inclou tanques que fan treballar la rapidesa de l´animal. Al final del circuit, el gos haurà de recuperar una pilota i tornar-te-la.

Precaucions que cal prendre per fer esport amb el teu gos

De fet, no hi ha “contraindicacions” per practicar una activitat esportiva amb el teu gos, però abans de començar:

  • Selecciona la o les activitats segons el teu gust i en funció de la raça i del caràcter del teu gos. Segons la seva mida, edat i estat de salut, cada gos tindrà aptituds esportives diferents.
  • La teva mascota ha d’estar en bona forma física, especialment pel canicross.
  • Fes una visita al veterinari per assegurar-te que el teu gos/gossa té bona salut i és apte per practicar la disciplina desitjada.
  • Assegura’t que té un bon nivell d’entrenament i observa que sigui sociable. Haurà d’estar identificat (xip), estar al dia amb les vacunes i desparasitat, particularment per a les activitats canines en companyia d’altres amos/gossos.

No hi ha res més reconfortant que poder compartir allò que t’agrada amb el teu millor amic! Voleu entrenar junts i necessiteu un cop de ma per començar. Contacta amb mi i estudiem com et puc ajudar!