Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

Amb el pas dels anys anem perdent massa muscular i ens tornem més rígids, cosa que disminueix la nostra capacitat per activar-nos i moure’ns. Aquesta rigidesa és especialment perceptible al matí, només despertar-nos. Encara que el millor despertar és el que es produeix de forma natural, a la societat actual de les presses és habitual que ens despertem de forma ràpida i que no dediquem temps a despertar-nos.

En aquests moments matutins, treballar la mobilitat abans d’aixecar-nos del llit és una bona manera de començar el dia, ja que ens ajudarà a recarregar d’energia el nostre cos i evitarà que patim problemes musculars i lesions. Amb aquests moviments, a més, aconseguirem activar el nostre organisme per afrontar amb molta més vitalitat la jornada que ens espera.

En aquest article d’avui et recomanem una rutina de mobilitat per fer a primera hora del dia, fins i tot abans d’aixecar-nos del llit. Es tracta d’una senzilla sèrie de moviments que podem fer en pocs minuts.

Abans de fer aquesta rutina tingues en compte que aquests moviments s’han de realitzar de manera suau i progressiva, ja que a aquestes hores del dia el nostre cos encara s’està despertant.

Rutina de mobilitat matinal:

1. Despertar el cos sencer

Estirada boca amunt al llit, estira els braços cap enrere i estira els dits dels peus tant com et sigui possible i sense doblegar els genolls, buscant allargar la teva columna i despertant lentament el teu cos. Mantingues la postura una estona.

Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

2. Mobilitat cervical

En aixecar-nos és freqüent sentir el coll encarcarat.  Per activar-lo i evitar dolors, buscarem mobilitzar-lo. Asseguda, porta el coll cap al sostre i realitza cercles (seguint les agulles del rellotge) molt suaument, primer cap a un costat i després cap a l’altre, unes 15 repeticions per banda.

Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

3. Mobilitat lateral

Asseguda, entrellaça els dits de les mans i estén els braços per sobre del cap. Mou-te cap a l’esquerra allargant tota la columna, mantingues la postura una estona i després fes-ho cap a la dreta.

4. Mobilitat de les espatlles

Asseguda al llit, col·loca els dits de les mans sobre les espatlles i realitza cercles intentant apropar les espatlles a les orelles, buscant el màxim rang de moviment, i obrint el pit. Realitzar unes 20 repeticions en cada sentit.

Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

5. Mobilitat de maluc

Tombada al llit panxa enlaire, flexiona les cames i aixeca la cintura, de manera que el teu cos dibuixi un pont. El cap l’has de mantenir recolzat sobre el matalàs. Fes aquest moviment dinàmic, pujant i baixant unes 20 repeticions.

Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

6. Mobilitat esquena

Tombada al llit de panxa enlaire, agafa les dues cames i acosta-les al teu pit de forma suau, doblegant els genolls intentant apropar-los cap el pit, mantenint sempre l’esquena enganxada al matalàs. En aquesta posició realitza moviments de balanceig, d’un costat a l’altre per mobilitzar l’esquena.

Exercicis de mobilitat per començar bé el dia!

Aquests 6 moviments els pot realitzar tothom que no tingui cap patologia o lesió. En qualsevol d’aquests casos el millor és consultar amb un especialista.

Si realitzes cada matí aquesta rutina de mobilitat, començaràs el dia amb més energia i vitalitat i sobretot, amb menys dolor.

Si tens qualsevol dubte o vols aprofundir sobre aquest tema, no dubtis en escriure’m, estaré encantada d’ajudar-te.