Exercici i vacances

Exercici i vacances

Arriben les vacances i a tots se’ns fa complicat continuar practicant esport. A continuació et presento alguns consells eficaços per seguir practicant el teu esport preferit fins i tot quan estiguis de vacances o de viatge per aconseguir mantenir-te en forma durant tot l’any.

Estableix uns horaris

En vacances és molt complicat seguir una rutina esportiva si no et mentalitzes abans. És per això que et recomano establir unes rutines fixes per fer una mica d’esport. El millor és realitzar la teva rutina al matí ja que serà molt més senzill fer exercici a aquesta hora del dia i després ja dedicar-te a relaxar-te o descobrir una ciutat.

Varia les teves rutines

A les vacances canvia la teva rutina d’exercicis perquè així, encara que continuïs fent activitat, la teva rutina serà diferent i la novetat t’ajudarà a agafar amb més ganes la pràctica esportiva. La monotonia ja no serà una excusa per gaudir del teu esport preferit.

Exercici i vacances

Converteix l’exercici en prioritat

Així mateix, l’exercici ha de ser important i prioritat a les teves vacances encara que per descomptat sempre has d’adaptar-lo a les condicions i al temps que disposis a cada moment. El millor que pots fer és programar l’exercici que practicaràs abans de començar les vacances ja que així serà molt més senzill.

Aprofita al màxim el teu temps

Intenta aprofitar al màxim el temps de què disposes. Per això pot ser especialment interessant establir uns paràmetres (per exemple quantes vegades practicaràs esport per setmana o amb quina intensitat) per tal d’aconseguir els millors resultats i seguir practicant exercici físic durant les teves vacances.

Exercici i vacances

Fes esport en companyia

Un altre tip molt interessant per seguir practicant esport durant les teves vacances és el de compartir l’activitat física amb els teus amics, amb la teva parella i els teus familiars… Així serà molt més divertit practicar exercici i posar-te en forma també durant les teves vacances.

Prova més esports

També et recomano que provis nous esports durant les vacances. Si vas a la platja amb la teva família o parella no et recomano practicar esport al gimnàs de l’hotel. Proba de fer piragüisme, surf, etc. A la muntanya podràs anar amb bicicleta o sortir a fer caminades. Et posaràs en forma mentre gaudeixes de les teves vacances.

Fes un nou planning

Estableix un nou planning per a les vacances. Si et ve de gust entrenar fins i tot més que de normal perquè tens més temps per fer-ho, endavant. D’altra banda, si vols fer moltes coses i vols reduir els teus entrenaments, fes-ho també. Estàs de vacances.

Digues no a les obsessions

Està bé que vulguis mantenir la teva forma durant les vacances però no t’obsessionis. És normal fer excessos a les vacances i fins i tot saltar-se un o diversos dies la rutina d’exercicis. No et preocupis i simplement gaudeix de l’esport, les teves vacances i la vida.

El descans és important

Finalment has de saber que si t’has passat tot l’any entrenant de forma contínua sens dubte és molt normal que el teu cos estigui cansat i notis una sobrecàrrega. És per això que si veus que el teu cos i la teva ment t’ho demanen, descansa. Cuida’t amb els aliments (encara que facis petits extres), surt a fer passejades i gaudeix de les teves vacances.

Ens veiem al setembre amb les piles carregades!