Enganxa’t a la boxa!

Enganxa't a la boxa!

Si estàs llegint aquest post, probablement estàs interessada en la pràctica de laboxa i no importa si desitges perdre pes, posar-te en forma o simplement divertir-te. Els beneficis que aporta la boxa són molts i molt variats, de manera que començar a entrenar boxa pot ser una de les millors decisions que pots prendre.

El naixement de la boxa es remunta a l’antiga Grècia, on era ensenyat per
disciplinar als soldats sobre l’art de la lluita i després es va introduir com a
esport a les Olimpíades de l’antiga Grècia. Avui en dia, el principal propòsit d’aquest esport de combat encara segueix sent ensenyar defensa personal amb finalitats esportives.

Enganxa't a la boxa!

A la boxa tot són beneficis

Moltes vegades haurem sentit o inclús haurem pensat en que la boxa és un esport violent en el que hi ha molts punt per lesionar-se de manera ràpìda. La boxa és una barreja de reflexos, estratègia i defensa que ens pot beneficiar més enllà de l’ambit físic o esportiu:

Augmenta la resistència física

Ajuda no només a augmentar la resistència, sinó que també millora la salut del cos, fent-te una persona més activa durant el dia i donant-te més energia, tant mental com física, per aconseguir qualsevol objectiu que et proposis.

És ideal per baixar pes

L’entrenament de boxa és ideal per perdre greix. Gairebé tots els exercicis de boxa requereixen un esforç físic d’alta intensitat .

Millora la salut del teu cos

La boxa és excel·lent per la salut del teu cor. Una de les coses que fan que aquest esport sigui tan bona per a la teva salut cardiovascular és que el simple acte de colpejar amb qualsevol tècnica, obliga a molts músculs a contreure’s alhora, a causa de la gran quantitat de musculatura que es necessita fer servir al mateix temps i de manera ràpida. A més, el cor ha de treballar intensament per bombejar sang i oxigen, fet que millora no només la capacitat del múscul cardíac per realitzar la seva funció, sinó també li dóna més longevitat a aquest òrgan.

Redueix l’estrés

Gairebé qualsevol forma d’activitat física disminueix l’estrès, sobretot aquelles activitats que són d’alta intensitat com la boxa. Segons diversos estudis, fer exercici augmenta les endorfines, l’estat d’ànim, millora la son i tot aquest conjunt ajuda a reduir l’estrès. També és un gran alliberador d’emocions fortes com la ràbia o la por, de manera que et farà sentir bé i més segur de tu mateix/a, disminuint les teves preocupacions i baixant els teus nivells d’estrès.

Millora el sistema inmunològic

Les contraccions musculars durant l’exercici, sobretot les contraccions ràpides que produeixen les activitats d’alta intensitat, promouen la circulació òptima dels anticossos i dels limfòcits per tot el cos. És per això que la boxa és una de les opcions ideals per millorar el sistema immunitari i disminuir les complicacions causades per virus o bacteris.

Es guanya massa muscular

La boxa treballa la força i el poder de la musculatura de la part superior i inferior del cos de manera combinada per aconseguir un cop ràpid i efectiu. Això vol dir que quan fas un “atac” en la boxa, una quantitat de músculs utilitzen una força explosiva que contribueix a millorar la teva força muscular al llarg del teu entrenament. Per tant, la teva resistència
muscular també augmentarà, el que et permetrà entrenar amb més intensitat durant més temps.

Enforteix els ossos

La força que es genera pels cops a través de les mans i els braços estimula els ossos a mineralitzar i enfortir-se i en última instància, redueix el risc de
desenvolupar osteoporosis.

Millora la coordinació mà-ull

Aquest esport treballa l’atac i la defensa al mateix temps per executar un cop precís. Per a fer-ho, es necessita coordinació mà-ull, juntament amb un excel·lent equilibri. La pràctica de la tècnica i la precisió millora l’equilibri del cos, així com la coordinació en general.

Millora els reflexos

La boxa requereix bons reflexos. Aquesta habilitat és necessària independentment de si estàs intentant colpejar o si estàs intentant bloquejar o aturar cops. L’increment dels reflexos et poden servir molt, no només en una baralla, sinó també en altres àmbits de la vida quotidiana en els que necessitis demostrar la teva precisió, la teva destresa física i la teva concentració.

És ideal com a defensa personal

Aquesta raó és la més òbvia però no per això menys important. La boxa és una eina molt útil per a la defensa personal.
Desitjo que mai et trobis amb la necessitat d’haver de defensar-te d’un atac, però la boxa també et mostra l’ús de la part superior del teu cos per defensar o bloquejar.

Vols provar els beneficis de la boxa?

A més de les raons ja esmentades, la pràctica de la boxa no ha de dirigir-se
únicament a adolescents o adults joves. La boxa té molts beneficis, tant per adults, com per a nens i nenes. Cada persona pot practicar boxa al seu propi ritme i al nivell que consideri òptim pel seu propi cos, sense importar l’edat.

Estic incorporant la boxa a molts entrenos per augmentar cardio, treure estrés o millorar la coordinació. Tens dubtes? Vols saber més? Si t’interessa que ho integri als teus entrenament o vols fer una sessió de prova només ho has de demanar a través dels comentaris o contactant amb el formulari que trobaràs al web.