Digue’m com teletreballes i et diré quins exercicis necessites

Digue'm com teletreballes i et diré quins exercicis necessites

Abans del primer confinament, la major part de la gent es passava el dia treballant en oficines, de manera que ja sabies les dificultats que implicava  tenir una vida activa amb aquest tipus de treball. No obstant això, en aquests casos encara s’havia de sortir de casa, es podia anar caminant fins a la feina o fins agafar el transport corresponent, fins arribar a la feina. Normalment no era molt, però al menys era alguna cosa.

Llavors va arribar el teletreball i, tot i tots els avantatges que té, es troba a faltar haver de sortir de casa per anar a treballar i al menys moure’s una mica. I és que, teletreballar per a moltes persones ha significat anar del llit a la cadira de la feina i de la cadira de la feina a sofà… Per sort, hi ha una sèrie d’estratègies que podem dur a terme per mantenir-nos actius fins i tot quan treballem a casa: descansos periòdics, exercicis, estiraments, etc…

Laura Feliu, equilibrat, mala postura, teletreball

Quan algun racó de casa teva es converteix en la teva oficina

És important recordar la importància de tenir un espai de treball còmode. A l’oficina teníem un escriptori i cadires amb condicions ergonòmiques adequades per a llargues jornades, però ara que estem treballant des de casa és més complex adequar un espai a la nostra habitació o la sala d’estar.

Si no tens un escriptori, busca una taula que estigui a una alçada adequada i on la pantalla de l’ordinador no quedi per sobre del nivell dels ulls.

Per tenir una postura ideal és important situar-se en una cadira que ens permeti recolzar els peus a terra i que tingui un suport a l’esquena que formi un angle de 90 graus.

Digue'm com teletreballes i et diré quins exercicis necessites

Tips saludables per treballar a casa

  • Aprofitem que som a casa per fer descansos periòdics: fer parades curtes de tant en tant, aixecar-nos, i passejar una estona encara que sigui per anar a la cuina a per un got d’aigua o donar un parell de voltes ràpides a l’habitació. O bé fer treballs específics d’activació del cos.
https://youtu.be/vCy5epS8ZqU
  • Un dels avantatges que té el teletreball en aquest cas és que estàs sol a casa teva i ningú et mirarà de manera estranya si et poses a fer exercici amb el mobiliari. Per això, podem aprofitar mentre estem treballant per fer alguns exercicis físics.
  • Un dels majors problemes quan treballem moltes hores asseguts són les males postures. I si això és un problema a l’oficina, ho és encara més a casa. Al cap i a a fi, a l’oficina podem posar males postures, però fins a cert punt perquè hi ha gent al voltant. A casa, però, sense ningú que et vegi, les postures poden arribar a ser extravagants. Per això, és recomanable que de tant en tant dediquem una estona a estirar les nostres cames, coll, braços i esquena. El millor de treballar a casa és que tens molt més espai i llibertat per estirar…
https://youtu.be/_gsNW5sUfWw

Beneficis d’intercalar exercici i teletreball

Et pot semblar que trenques la teva rutina de treball, que perds temps o fins i tot que et sents ridícula, però està més que demostrat que treballem millor i amb més qualitat quan millor ens trobem. Fixa’t en tots els avantatges que podries arribar a tenir:

  • Disminució dels teus nivells d’estrès laboral, articular i muscular.
  • Augment de la recuperació d’energia en el teu cos.
  • Afavorir la oxigenació dels músculs.
  • Facilitar la conservació i hàbit d’una bona postura.
  • Sense comptar que també és un bon moment per fer una pausa mental, en la qual pots desconnectar i prendre un breu descans de les tasques per recuperar l’enfocament i la concentració.

Aquest any han canviat moltes coses i sembla que algunes comencen a convertir-se en un hàbit. El teletreball pot ser, que en molts casos, sigui una d’elles. Aprofita aquesta oportunitat per fer un canvi d’hàbits i millorar la teva qualitat de vida. Vols que t’ajudi? Contacta amb mi i farem un pla a mida juntes