Consells per assolir els propòsits pel 2024

Consells per assolir els propòsits pel 2024

Vull fer-te una pregunta: realment busques complir els propòsits pel nou any o ets de les persones que sempre acaben claudicant?

Si la resposta és la segona opció, deixa de sentir-te malament, perquè a més de no ser l’única persona, tu pots generar aquest canvi d’actitud en tu.

Per poder començar l’Any Nou productivament, cal prendre’s un temps d’autoreflexió, per fer una autoanàlisi dels nostres comportaments, el que fem bé o malament, i quines alternatives podem prendre per fer el tomb que necessitem.

El que moltes persones desconeixen és que complir aquests propòsits  és molt més que tenir la predisposició o la bona intenció per aconseguir-los. Fa falta compromís, disciplina, però en especial un treball ardu per generar un canvi en els nostres hàbits personals.

Per què és difícil complir els propòsits d’any nou?

Una investigació de la Universitat de Scranton en què van participar 200 persones durant dos anys, es va poder observar que només un 19% (uns 38 individus) van aconseguir complir els propòsits d’any nou.

Però per què passa això?

 • Objectius poc realistes

Imagina que algú digui que vol ser astronauta, i de la nit al dia es vulgui muntar en un transbordador. Sona absurd, cert? El mateix passa aquí, mantenir grans reptes en el temps pot ser complicat, ens poden costar més del que estem disposats a fer o simplement se surten dels nostres propis límits. Els nostres somnis poden acabar per quedar-se en una fantasia, ja que en ser molt ambiciosos, caiem en el desànim.

 • Una llista de propòsits molt gran

El mateix passa quan ens dediquem a fer tot un llistat interminable de desitjos, perquè pretenem abastar-ho tot en un sol viatge. En aquest cas, podem sentir-nos també aclaparats amb tantes coses que hem de fer a la nostra vida, que podem fastiguejar-nos. Si volem provocar grans canvis a les nostres vides, el millor sempre serà anar pas a pas. Anar per tot de cop, només farà que l’estrès i el cansament disminueixin la teva capacitat d’autocontrol, cosa que t’impulsarà a prendre decisions de les que et pots penedir més endavant.

 • Metes poc específiques

Un dels consells per assolir els propòsits del nou any que hem de tenir en compte és l’especificitat dels nostres objectius. Com més clars i contundents siguem amb les coses que volem aconseguir, amb més facilitat podrem abocar-nos a complir aquest objectiu.

 • Manca de claredat en allò que es desitja

Quin és el veritable motiu darrere aquesta promesa que t’estàs fent pel nou d’any? Què et mou a plantejar-te aquests objectius? Preguntar-nos les veritables raons per les quals volem fer coses, ens farà crear una fita més realista.

 • Absència de plans efectius

Quan un objectiu no té un marc d’acció definit, quan no trobes el punt de partida, aleshores toca fer una revisió per saber si veritablement val la pena, si tenim alguna idea del que volem assolir, perquè sense una visió precisa no podrem posar-ho en marxa.

Per complir els propòsits d’any nou, cal traçar una ruta que ens servirà de brúixola per transformar-lo d’una idea a una realitat, a un estat tangible. Crear llistats amb pas per pas el que has de fer, investigar com anar d’un punt a l’altre, pot ser un bon punt de partida.

Les 6 accions que et poden ajudar a complir els propòsits d’any nou

Consells per assolir els propòsits pel 2024
 1. Escriu en un paper allò que vols aconseguir
  Primer de tot, et recomano que prenguis paper i llapis per establir els propòsits i fites de l’Any Nou. La meva recomanació és que apuntis entre 3 i 5 metes que t’agradaria assolir al llarg dels propers 12 mesos, perquè puguis filtrar aplicant el punt següent.
 2. Pensa en una meta específica, en comptes de tota una llista de propòsits
  Un cop hagis pensat en diverses idees per començar l’Any Nou productivament, et recomano que triïs un sol objectiu, a tot estirar dos, els quals consideris que són extremadament importants per a la teva vida i que t’agradaria aconseguir, per sobre de la resta de coses.
 3. Crea un pla d’acció per començar l’any amb productivitat
  Entre els tips per començar l’any que has de tenir en compte, hi ha la formulació d’una sèrie de punts que hauràs d’anar recorrent per assolir el que sigui que t’hagis proposat. Pregunta’t: Què necessites saber/investigar per iniciar-ho? T’has d’inscriure en algun lloc?
  Si vols complir els propòsits del nou any, hauràs de fer una visualització dels passos previs per aconseguir la teva comesa, o en cas contrari; tard o d’hora cauràs en l’angoixa per veure que el teu objectiu no té ni cap ni peus, i per tant; acabaràs sucumbint davant de l’abandó.
 4. Simplifica-ho tot
  Com més pràctica  siguis, millor. Vols córrer una cursa de 10km? Proposa’t començar per uns pocs  minuts al dia, i després ves augmentant la quantitat de temps, així no t’aclapararàs.
 5. Comparteix els teus propòsits amb els altres
  Una de les maneres més efectives de complir els propòsits és compartir les metes amb els teus familiars i amics propers. La motivació en equip pot ser una gran ajuda per mantenir-te en focus, i si tots es proposen fer-ho en comunitat, es podran recolzar mútuament.
 6. Aprèn a relaxar-te
  Evidentment, si volem començar l´any amb productivitat, hem d´incloure el bon descans i el temps d’oci com a part del nostre pla. Gaudir de la vida, dels moments familiars, dormir prou és necessari per recarregar energies i continuar.
Consells per assolir els propòsits pel 2024

Si tens dubtes a l’hora de fer la teva llista de propòsits, aquí et presento uns quants que poden afegir valor a la teva vida.

 • Viure des de la gratitud
  Ser agraïda és bo per a la salut, així que al moment d’establir els propòsits, pots portar un diari de gratitud amb què registrar els aspectes positius de la teva vida.
 • Busca el teu benestar físic i emocional
  La salut ha de ser sempre el nostre punt principal, perquè sense ella, molt difícilment puguem aconseguir qualsevol cosa que ens proposem… Crec que ens ha quedat molt clar amb el tema de la pandèmia.
 • Prioritza el bon descans
  Per complir els propòsits cal respectar el nostre horari de son, i obrir espai a la nostra agenda per gaudir d’activitats d’oci.
 • Enforteix les teves relacions socials
  Es important valorar les abraçades i la companyia dels nostres éssers estimats. Aprofita dins dels propòsits per millorar la teva comunicació interpersonal i la teva intel·ligència emocional.
 • Ajuda a millorar la vida d’altres persones
  Tenir el propòsit d’ajudar i estar disposats a donar per brindar benestar, és de les activitats més satisfactòries que una persona pot fer a la seva vida.
 • Estigues en l’aprenentatge constant
  A més d’establir els propòsits, és important que considerem mantenir-nos actualitzats en aquelles àrees que són del nostre interès. Viure des d’una actitud de ser estudiants eterns, mantindrà la nostra curiositat oberta per continuar creixent i somiant.

Espero que amb totes aquestes eines puguis assolir els teus objectius del 2024, si creus que puc ajudar-te en alguns d’ells, no dubtis en posar-te en contacte amb mi.