Comença pel teu propi lideratge!

Comença pel teu propi lideratge!

Avui tenim de convidada a la Laura Martín i Almeida que va col·laborar amb nosaltres amb l’article “Activitat física i salut emocional“ La Laura és llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i té un màster en Intel·ligència Emocional i Coaching a les Organitzacions per la UB. 

Comença pel teu propi lideratge!

El lideratge comença per un mateix

Darrerament sentim parlar molt de com liderar els equips de treball,  quins estils de lideratge son “infal·libles” en temps de pandèmia, o com gestionar les emocions dels membres dels nostres equips un  cop retornem a la tan desitjada “nova normalitat”. I en canvi poc es parla de com auto liderar-se, com ser els amos de la nostra victòria privada. I doncs, jo em pregunto, com podem liderar als altres quan no estem preparats per liderar-nos a nosaltres mateixos? D’això és del que us vull parlar en aquest post.

Fa un temps, va caure a les meves mans el llibre de Stephen R. Covey “Los 7 hábitos de la gente altamente efectiva” causant-me un gran impacte. 

En ell, Covey parla en primer lloc de la victòria privada com l’assoliment de l’estat d’independència de la persona, des del paradigma del JO; jo puc fer-ho, jo soc responsable, jo puc triar. I això em va atrapar. Quan aprenem a auto governar-nos i automatitzem els hàbits de la conducta personal, ens estem liderant  nosaltres mateixos, portem les regnes de la nostra vida. I aquí és on vull arribar… com aconsegueixo ser líder de la meva pròpia vida? 

Comença pel teu propi lideratge!

Els tres hàbits per un bon autolideratge

La clau, segons S. Covey, està en posar en pràctica  els 3 primers hàbits que us portaran a la victòria privada, i que jo mateixa he experimentat:

  1. Sigues proactiu: construeix els teus propis pensaments, emocions i comportaments, i respon davant la teva realitat, les teves circumstàncies i el teu entorn, d’acord amb els teus principis. Millor ocupar-se que preocupar-se.
  2. Comença amb un fi en ment: defineix el destí al que vols arribar. Visualitza-ho, imagina-ho i pensa en cada detall. Posteriorment, materialitza aquesta idea. És com crear-ho dues vegades, la mental i la material. 
  3. Posa primer, el primer: enfoca’t en allò que és realment important, en aquelles activitats que contribueixen als teus valors, missió i fites de màxima prioritat. És a dir, planifica’t.
Comença pel teu propi lideratge!

L’autolideratge ens ajudarà en els nostres objectius

Pots aplicar aquests 3 hàbits en totes aquelles coses que decideixis emprendre a la teva vida. Si vols fer un canvi, per exemple, a una vida més saludable i comences per l’esport, el que mi em va servir quan vaig decidir córrer la meva primera marató, va ser: confiar en mi i en el meu compromís amb el sacrifici i l’esforç que suposa preparar una cursa d’aquestes característiques, o el que és el mateix, ser proactiva. Començant amb un fi en ment, en aquest cas, creuar la meta als peus de Montjuïc envoltada de la meva família i amics, tantes i tantes vegades visualitzat i finalment materialitzat. I per últim, posant primer el primer, i planificant el meu entrenament per arribar a l’objectiu desitjat, amb la combinació d’entrenaments amb tirades llargues, sèries, treball de força, curses curtes, etc…

Per a mí, creuar la meta de la Marató de Barcelona per primer cop, va ser una gran victòria privada, però només l’inici d’un camí cap a la victòria pública, de la que us en parlaré un altre dia.

Així doncs, comencem a liderar-nos per poder ser els millors líders dels nostres seguidors… o encara millor, per a inspirar i generar nous líders!