Com treure el menjar processat de la nostra dieta

Com treure el menjar processat de la nostra dieta

Per a molts el nostre dia a dia és molt estressant i potser no tenim temps per anar a comprar i menys a cuinar. Per això ens va tan bé tirar de menjar processat, envasat o precuinat. També ens pot passar que vivim a cop d’imprevistos que ens fan menjar o fora o menjar ràpid. Tots aquest tipus d’aliments a la llarga i a la curta embruten el nostre cos i empobreixen la nostra economia.

Tips per canviar el menjar processat per menjar saludable

Com treure el menjar processat de la nostra dieta
  • Begudes: deixat de coca-cola i veu aigua. La kombutxa és molt glamurosa però és molt cara i moltes marques li afegeixen coses poc sanes. L’aigua és barata i la pots disfressar amb llimona o llima, estrelles d’anís o menta.
  • Els snacks: les patates de bossa i els “ganxitos” són boníssims però són verí. La fruita seca crúa seria un bon substitut. També tens opcions com l’humus i les boletes de pastanaga.
  • Menja més verdura i fruita: pots jugar amb ella per fer-la més atractiva, tallant-la a porcions dins de tuppers o variant la seva presentació.
  • Intenta cuinar el màxim possible a casa: si t’enganxes al bathcooking et serà molt més fàcil.
  • Per últim i potser el més important: controla el que compres. Les coses que ens agraden creixen a l’alçada de la vista a les estanteries dels supers o es disfressen d’ofertes. La frase de “per un dia no passa res” també és una trampa d’autosabotatge. Fes-te una llista abans de sortir a comprar i no compris res que no estigui escrit.

Organització i bons hàbits: els dos pilars per deixar els menjar processats

Com treure el menjar processat de la nostra dieta

Amb tot el que t’he dit abans no pretenc que buidis la nevera ni els armaris de la cuina i facis un canvi radical.  Quan el cos està acostumat a un tipus d’aliment, canviar radicalment no és bo, podries agafar “síndrome d’abstinència”, frustració i mala llet. Però fer-ho a poc a poc no costa tant. L’ideal és fixar-se objectius assequibles a curt termini. De fet, la major part dels aliments d’un supermercat es processen. Gairebé tots els anuncis d’aliments són per a aliments processats i, si sortim a menjar, la major subministrament d’aliments que tenim són els aliments processats. O sigui que la clau potser estar en prendre consciència quan sortim a comprar o a menjar fora. Si necessites ajuda o suport per començar aquesta temporada amb bons hàbits contacta amb mi!