Com cuidar la pell i el cabell passat l’estiu:

Com cuidar la pell i el cabell passat l’estiu:

Sempre intento recordar-te que fer vida sana no és només menjar bé i fer exercici, també hem de cuidar la nostra ment i el nostre cos. Tot i que aquest estiu ha sigut una mica diferent, segur que has gaudit del sol i de la platja en algun moment. Aquest cop tornem a comptar amb la col·laboració de la Marta Bassols. Per si no recordes qui és la Marta aquí et “copio i enganxo” la seva bio:

Qui és la Marta?

“Hola soc Marta Bassols Palomar, tinc 42 anys i treballo com a maquilladora i perruquera professional (cine, teatre, televisió…) des de l’any 1999.

Degut al meu ofici, he treballat amb molts tipus de pell i amb gran varietat de productes. Estic en constant aprenentatge i molt pendent de les últimes novetats, tendències…”.

Imagen que contiene persona, exterior, deportes acuáticos, natación

Descripción generada automáticamente

Estiu feliç: bronzejats i deshidratats

Ja ho diu la dita, “a l’estiu tota cuca viu…” Arriba l’estiu i amb ell el calor, això fa que obrim les finestres i tanquem la porta de casa per viure al carrer, terrasses, platja, muntanya, piscina etc. Sigui com sigui estem a l’aire lliure gaudint del sol, el vent i d’una vitamina D necessària pel nostre organisme, això ens provoca felicitat i no ens enganyem a l’acabar l’estiu tenim la pell morena, però deshidratada i el cabell més ros i amb les puntes obertes

Avui volem parlar-te de les cures que has de tenir en aquest moment amb el teu cutis i el teu cabell un cop ha acabat el teu estiu.

Com cuidar la pell i el cabell passat l’estiu:

Pell morena i pell sana

Sabem que la pell amb l’exposició solar canvia de to posant-se més morena, això és degut a un augment de la producció de melanina per protegir-nos dels rajos ultra violetes del sol, sent un mecanisme d’auto defensa del propi cos.

Però que més passa quant arriba el setembre i la nostra pell ha estat hores i hores exposada al sol? Tenim un millor aspecte causat pel to pigmentat però la pell està malmesa i amb una manca d’hidratació molt gran, arribant a provocar picors i taques entre d’altres fent que a la llarga facilitem l’aparició de les odioses arrugues.

Com ho podem evitar? És ben fàcil si som constants en la neteja i la hidratació diària del nostre cutis tant al matí com a la nit (en un post anterior veureu com podeu fer-ho amb productes casolans), us heu de protegir del sol amb cremes protectores solars sempre, inclús fent varies aplicacions al llarg del dia.

Passat l’estiu el més important és realitzar una neteja de cutis amb hidratació al teu centre d’estètica de confiança, on coneixen la teva pell i és el lloc més adequat per assessorar-te, cuidar-te i mimar el teu cutis durant tot l’any.

En cas de que no puguis fer-te la neteja de cutis la meva recomanació és que et desmaquillis bé la pell, i mai, a no ser que sigui per recomanació mèdica, utilitzis sabó facial, ja que porta molt de sodi i potassi i deshidrata molt la pell. Un cop desmaquillada i neta la pell  utilitza un exfoliant facial suau, després de retirar l’exfoliant amb aigua calenta, t’aconsello aplicar una ampolla hidronutritiva per tot el cutis, amb les puntetes dels dits i   amb suavitat fent petits “copets”  fins que s’absorbeixi. Tot  seguit aplica una mascareta hidratant i calmant. I per últim una crema facial hidratant adequada al teu tipus de pell.

Aquest procés el pots fer un cop per setmana sense l’exfoliant i un cop al més amb l’ exfoliant.

Laura Feliu, Equilibrat, cura del cabell

Alguns consells si no pots anar a la pelu

El cabell és un altre part del nostre cos que varia molt el seu estat un cop passat l’estiu degut a l’alta exposició al sol i  probablement el tindràs més claret i tot ell més deshidratat.

El meu consell és que ara és un bon moment per anar a la teva perruqueria de confiança i fer un tall de cabell, ja que un cop la punta és oberta l’únic que fa és malmetre molt més la melena així que sempre que tinguem les puntes obertes la millor solució és tallar.

En cas de que no puguis anar a la perruqueria, el meu consell és que ho facis el més aviat possible, però mentrestant has d’utilitzar un bon xampú i una mascareta adequada a les necessitats del teu cabell, utilitzant-la 2 cops per setmana.

Aquí et proposo 2 opcions de mascaretes pel cabell:

  • Mascareta d’àloe vera: específica per reparar el dany de el sol. Ingredients: mitja polpa d’un full de àloe vera i una cullerada de suc de llimona. Barregem els ingredients i cobrim els cabells amb el resultat. Deixem actuar 15 minuts i aclarim amb aigua freda.
  • Mascareta de mel: condiciona el cabell i nodreix el cuir cabellut:

Ingredients: mitja tassa de mel i 6 cullerades d’oli de coco. Barregem bé els ingredients. Si l’oli de coco està molt sòlid, fiquem uns segons al microones a potència mitjana. Quan l’ ungüent estigui llest, el repartim sobre el cabell mullat i un bon massatge en el cuir cabellut. Deixem actuar 10 minuts i aclarim amb aigua tèbia.

Hi ha casos de cabells molt rossos que per culpa del clor de la piscina acaben amb un to verdós, un dels tips que us dono per treure aquest to verdós és que ompliu d’aigua un difusor i li afegiu una aspirina, espaieu el cabell amb aquesta barreja i veureu com arrossega el color verdós, en aquests casos sí que és prioritari anar el més aviat possible a la teva perruqueria perquè us recomani un xampú i una mascareta adequades a aquest moment ja que el cabell necessitarà de molta hidratació i nutrició.

Cuida’t per dins i per fora tot l’any!

Ja he llegit a la Marta, trucs fàcils i saludables amb coses que ben segur tens per casa. Siguis com siguis tenir un bon aspecte exterior farà que et sentis millor i amb més energia. Si proves alguns d’aquests consells o tens algun truquet senzill i efectiu, et convido a que facis un comentari i ens ho expliquis!