Begudes per l’estiu saludables

Begudes per l’estiu saludables

Arriba l’estiu i, amb l’any que hem tingut, no volem perdre l’oportunitat de gaudir tant com puguem. Això no vol dir que no puguem cuidar la nostra alimentació i salut al mateix temps, ni que haguem de renunciar a les terrasses o a quedar amb amics.

Sens dubte, la millor opció serà sempre l’aigua. Portar una ampolla reutilitzable a la bossa o a la motxilla és un bon hàbit que ens garantirà tenir aigua sempre disponible. Fins i tot si estem treballant o estudiant, tenir l’ampolla a la banda ens ajudarà a recordar-nos que hem de beure.

A més de la set, de vegades ens ve de gust calmar la calor amb altres begudes fresques. Tot i que les begudes calentes ens poden ajudar a regular la temperatura i són molt adequades per millorar les digestions, en la nostra cultura és molt més habitual optar per begudes fresques.

És molt important que recordem que les begudes alcohòliques, encara que siguin fredes i ens donin una momentània sensació de frescor, ens acaben generant més calor i, a més, ens deshidraten. I és que resulta que l’alcohol inhibeix la producció natural de l’hormona antidiürètica. Aquesta hormona és la que s’encarrega de la regulació dels líquids corporals, i si no la produïm, els nostres ronyons no reabsorbiran prou aigua i ens deshidratarem.

Per això, us porto 6 refrescs i begudes saludables que podem gaudir aquests dies de calor.

Begudes per l’estiu saludables

Llimonada sense sucre

La llimonada és una de les millors begudes que podem prendre en una terrassa. El problema és que, habitualment, les solen elaborar amb sucre , quan no ens serveixen les comprades ja elaborades . Per això, podem demanar que les elaborin sense sucre. Si tenen menta i ens l’afegeixen amb una mica de gel ja ho tindrem tot.

Begudes per l’estiu saludables

Aigua amb gas, cogombre i llima

L’aigua amb gas no està molt estesa al nostre país, però pot ser una gran opció com a refresc saludable. Si no ens agrada sola, podem demanar que ens afegeixin suc de llima i unes rodanxes de cogombre. Amb una bona quantitat de gel, és una beguda molt refrescant i saludable.

Begudes per l’estiu saludables

Te gelat

Amb te gelat no ens referim als que es venen ja amb grans quantitats de sucres si no als que elaborem amb te normal. En aquest cas, podem fer-ho nosaltres mateixos o demanar que ens ho facin. Només necessitarem una bosseta de te, una mica de llimona i una bona quantitat de gel. I ja està, un te gelat deliciós.

Begudes per l’estiu saludables

Granissat de llimona

Si tenim sort, podrem trobar una terrassa en la que elaborin granissat sense sucre, és a dir que  no contingui res més que suc de llimona, ratlladura de la pell i  gel.

Begudes per l’estiu saludables

Smoothies sense sucre

Cada vegada trobem més llocs que fan smoothies.  Això sí, com a la resta dels casos, és més important és que ens assegurem que els elaboren allà mateix (si és amb fruita fresca millor) i que no els afegeixin sucre.

Begudes per l’estiu saludables

Kombutxa

Un altre producte que cada vegada podem trobar a més terrasses, ja que està força de moda, és una beguda saludable, derivada del te i  que incorpora sucres propis de la seva fermentació.

Gaudeix de l’estiu amb begudes saludables!

Ja has vist que no són poques les possibilitats de beure i hidratar-se sense tirar de cerveseta. Si li poses una mica d’imaginació podràs fer combinacions i provant allò que més t’agradi. L’important és que t’hidratis