6 hàbits saludables per començar bé l’any

6 hàbits saludables per començar bé l'any

Tots els anys quan arriben aquestes dates solem pensar el mateix: “He de començar amb hàbits saludables i d’aquest any no passa!”. En aquest post t’animem a aconseguir-ne 6, que val la pena complir per començar bé l’any i anar-los fent durant el mateix.

1. Fer una dieta equilibrada

Avui en dia portem un ritme de vida força ràpid, per això la majoria de vegades no invertim el temps suficient en menjar o preparar el menjar de la manera més adequada. Normalment associem seguir una dieta sana i equilibrada amb seguir una dieta estricta o menjar amanides i aliments insípids. Hi ha una gran varietat de menjar saludable que li dona un toc de sabor a la vida i menjar no ha de ser avorrit. Ja saps que en aquest blog pots trobar moltes receptes!

6 hàbits saludables per començar bé l'any

2. Realitzar exercici

Per complementar una dieta equilibrada què millor que fer una mica d’exercici. Fes esport de forma progressiva, comença per caminar o fer 30 minuts d’esport 2 cops per setmana i de mica en mica ves augmentant.

6 hàbits saludables per començar bé l'any

3. Dedicar temps per a tu

Amb la feina, els amics, la família i les obligacions, quan tenim temps per a nosaltres? Aquest any pren-te el teu temps, relaxa’t, llegeix un llibre, vés-te’n a un spa, apunta’t a un retir o simplement no facis res, queda’t al sofà. Necessites el teu temps per descansar, desconnectar i sentir-te millor amb tu mateixa.

6 hàbits saludables per començar bé l'any

4. Fixar petites metes per a cada mes de l’any

Proposa’t realitzar mini hàbits cada mes, per exemple, “el proper mes de juny faré la meva primera 10K” o “a l’estiu faré el Camí de Santiago”. Encara que així de sobte sembli una mica arriscat, segur que si t’ho planteges pots aconseguir aquest propòsit o d’altres de més assequibles. Els has d’adaptar a les teves necessitats.

6 hàbits saludables per començar bé l'any

5. Aprendre alguna cosa nova

Totes tenim en ment una cosa que ens agradaria fer però per falta de temps, diners o por, mai no ens hem atrevit. Et quedaràs amb les ganes d’haver-ho intentat sempre? No! Aquest any apunta’t a un nou esport, a aprendre anglès o xinès, a tocar la guitarra o qualsevol instrument, a classe de costura… allò que sempre has volgut fer!

6 hàbits saludables per començar bé l'any

6. Viatjar a llocs nous

Conèixer nous llocs, cultura, gent, etc. Quan viatges valores més el que tens, la teva família, amics, feina, etc., en general les coses del dia a dia. Sempre hi ha mil anècdotes per explicar, una infinitat de curiositats, aprendràs coses que mai t’hauries imaginat abans i fins i tot aprens a conèixer-te millor a tu mateixa. Hi ha moltes raons per viatjar i conèixer el món, un cop comences segur que no pots parar de viatjar. Quin país et ve de gust visitar?

6 hàbits saludables per començar bé l'any

Tornar al pes ideal després del Nadal sempre costa una mica més, però recorda, l’important és començar, ja tens el primer pas fet!

Un dels eixos centrals sobre el què gira la nostra salut són l’autoestima i la motivació en tot allò que fem.

Crea noves metes i dóna’t la teva recompensa, però recorda, mai t’oblidis de somriure!

Si necessites ajuda per aconseguir aquets objectius, no dubtis en preguntar-me, et puc ajudar.