10.000 passos: Una llegenda urbana o un motiu per començar a moure’s

10.000 passos: Una llegenda urbana o un motiu per començar a moure’s

Un dels desafiaments físics més populars i estesos dels últims temps es tracta del repte de caminar 10.000 passos al dia. Quins beneficis comporta aquesta pràctica per a la teva salut tant física com mental?

La vida sedentària no et donarà cap alegria, mentre que per contra teu organisme agrairà de seguida que optis per un estil de vida saludable, apostant per una alimentació equilibrada, la pràctica regular d’esport o l’adequada rutina de descans.

Una de les iniciatives més virals que ha sorgit en els últims anys es tracta del propòsit de caminar 10.000 passos al día, una estupenda manera de motivar-se per moure’s més i contrarestar la quantitat d’hores que passem asseguts.

Laura Feliu, 10.000 passos, bambes,

Què li passa al teu cos si decideixes realitzar 10.000 pasos?

  • Millora la salut del teu cor: l’activitat física regular ajuda a augmentar la quantitat de sang oxigenada que s’envia als músculs, impulsant una bona circulació i reduint les probabilitats de patir problemes cardiovasculars.
  • Enforteix els teus pulmons: moure’t  a diari fa més forts i resistents tant els teus pulmons com els músculs circumdants. A mesura que augmenta la taxa i el volum d’oxigen que s’inhala, també ho fa la capacitat del seu cos per fer-lo servir de forma eficient. Aquesta mesura és coneguda com VO2 màx. la quantitat màxima d’oxigen (O2) que l’organisme pot absorbir, transportar i consumir en un temps determinat.
  • Potencia la teva concentració: l’esport estimula l’alliberament d’hormones com les endorfines, així com el flux sanguini al cervell, el que propicia que milloris teva funció cognitiva. Així podràs combatre millor l’estrès i l’ansietat alhora que millores la creativitat, productivitat i concentració.
  • Ossos més forts: l’activitat física exerceix una pressió addicional sobre els ossos, el que ajuda a millorar la seva densitat i redueix el risc d’osteoporosi en les etapes més avançades de la vida.
  • Ajuda a estabilitzar el sucre en la sang: els teus músculs faran servir més glucosa en el torrent sanguini quan fas esport. A més, la insulina funcionarà de forma més eficient.
  • La pressió arterial baixa: aquests 10.000 passos diaris poden ajudar a reduir la rigidesa dels vasos sanguinis, permetent que la sang flueixi més lliurement.
  • Millora la flexibilitat: l’activitat física ajuda a millorar la seva flexibilitat i la postura corporal, redueix el risc de lesions i també disminueix la quantitat de molèsties i dolors.
  • Més energia: l’activitat física és una excel·lent manera d’augmentar els nivells d’energia i combatre la fatiga, ja que enforteix el cor i millora la circulació.
  • Alegria i millor estat d’ànim: l’activitat física desencadena l’alliberament de neurotransmissors clau com les endorfines, la serotonina i la dopamina, tots els quals juguen un paper clau en el control de l’estat d’ànim.
10.000 passos: Una llegenda urbana o un motiu per començar a moure’s

Un repte viral, un joc entre amics que podries convertir en un hàbit

Una de les maneres més pràctiques per començar a fer-ho, és acompanyat. Si no pots caminar amb algú sempre ho podeu fer mitjançant un rellotge o una app que us sincronitzi de manera que veieu com aneu avançant.

El cert  és que fer un mínim d’exercici al dia i caminar hauria de ser com rentar-se les dents, ho hauríem de fer de manera automàtica i sense pensar-ho massa.

Si necessites una empenteta per començar a caminar o preferiries fer algun altres tipus d’esport et puc ajudar. Dona un cop d’ull a l’apartat de serveis o bé fes-me un truc o un whatsapp!