Tips per cuinar durant l’hivern amb una recepta boníssima
El fred és un factor que influeix a la nostra alimentació. Si voleu adaptar la vostra dieta a l’hivern, descobriu quins aliments us ajudaran a desinflamar i algunes receptes interessants per no guanyar pes.
L’hivern és una època de l’any en què ens ve de gust menjar plats calents, reconfortants i saborosos. Però també és una època en què solem canviar i adaptar la dieta, cosa que et pot produir inflor i males digestions, patir inflamació, retenir líquids i augmentar de pes, a causa del canvi d’estació, l’estrès i els canvis a la nostra rutina.
Per això, és important triar bé allò que mengem, per cuidar la nostra salut i el nostre benestar, es tracta d’adaptar la dieta a la temporada hivernal.
En primer lloc, cal eliminar els aliments que ens poden inflamar i produir inflor, com són el sucre; els edulcorants, que també inflamen fins i tot més que el sucre pel fet que endolceixen fins a 200 vegades més; productes ultraprocessats, que contenen ingredients com els greixos hidrogenats; olis vegetals; begudes carbonatades; l’alcohol i les farines refinades.
I per altra banda, consumir aliments antiinflamatoris com poden ser les fruites, verdures i hortalisses variades de diferents colors per intentar aconseguir tots els nutrients que tenen, com a vitamines i minerals, que serveixen d’aliment per als bacteris que tenim al nostre intestí i que ens ajudaran a desinflamar.
A més, no han de faltar proteïnes de bona qualitat i de gran valor biològic, com els peixos blaus que contenen omega-3 i que ajuden a desinflamar; les carns com el pollastre o el gall dindi; els ous i els greixos saludables com la fruita seca, les olives, l’oli d’oliva verge extra, l’alvocat o els formatges.
I quan prenem carbohidrats, sempre intentar que siguin el més complexos possibles, com les llegums, els tubercles com la patata o el moniato, els pseudocereals com el blat sarraí o la quinoa. Recordeu que els carbohidrats han d’anar acompanyats de greixos i proteïnes perquè l’índex glucèmic es mantingui estable.
Quins plats d’hivern podem preparar que ens ajudin a desinflamar i cuidar la nostre salut sense renunciar al sabor i a la varietat?
A l’hivern se solen consumir plats d’olla calenta. Aquest hàbit és un encert sempre que els plats estiguin fets amb bons ingredients, ja que en prendre’ls el nostre cos sent aquesta calor, fa que es dilati el nostre estómac i que ens doni aquesta sensació de plenitud i sacietat al nostre organisme.
Podem recórrer a guisats de peix o carn, encara que també es poden fer cremes de verdures o sopes que vagin acompanyades de proteïna com ou ratllat, lluç esmicolat o pollastre esmicolat.
A banda d’aquests àpats, també hi ha un altre tipus de receptes que són interessants per a aquesta època de l’any, molt fàcils d’elaborar i molt bones, aquí teniu un exemple:
Pebrots farcits
Una forma interessant d’incloure verdures a la dieta, que es pot preparar fàcilment al forn. Fes una ullada a la recepta completa.
Per preparar-los necessitem:
- 1 pebrot vermell
- Xampinyó
- Carbassó
- Llet evaporada
- 2 talls de formatge de cabra
- 1 ou
- Renteu bé el pebrot, partiu-lo per la meitat i poseu oli d’oliva verge extra per tot.
- Pots escalfar-ho durant 5 minuts al microones perquè es quedi tou.
- Mentrestant, en una paella saltegem el carbassó, xampinyó i llet evaporada juntament amb un pessic de sal, oli i les teves espècies favorites (pebre, nou moscada i orenga).
- Un cop tenim la barreja, posem a la base del pebrot una capa de formatge a trossets, la barreja de verdures, més formatge i finalment, esperem l’ou.
- Enfornem durant 15 min amb calor amunt i avall a 180 graus aproximadament (depèn del forn). També pots fer-ho a airfryer durant 7 min.
I només queda gaudir d’aquest increïble plat saludable, saciant i deliciós.