Receptes saludables i divertides per la Castanyada

Receptes saludables i divertides per la Castanyada

Avui us portem dues receptes saludables i divertides per fer la nit de la Castanyada.

Són receptes ideals per fer-les en família o amics i fer participar a tothom de la seva elaboració.

Aporten bons nutrients i provocaran sorpresa!

Puré de carbassa i carbassó amb teranyines

Ingredients

  • 1kg carabassa
  • 250g carbassó
  • 4 patates
  • 100ml nata líquida
  • Pedro Ximénez (reducció) 2 cullerades
  • 400ml aigua

Comencem pelant la carbassa amb molta cura per no tallar-nos ja que la carbassa en cru està força dura. Un cop pelades i retirades les llavors, la tallem en quadrats petits de dos o tres cm de costat i procedim a saltejar-los a la paella perquè agafin una mica de color torrat.

Receptes saludables i divertides per la Castanyada

Fem la mateixa operació amb el carbassó, pelant-lo i tallant-lo a trossos que saltegem al costat de la carbassa. Un cop daurat tot, afegim les patates i 400 ml d’aigua i ho posem a coure tot junt amb la cassola tapada durant uns 40 minuts fins que puguem aixafar els trossos de carbassa amb una forquilla.

En acabar, haurem de passar-ho tot per un passapurés o triturar-ho amb una batedora. És possible que calgui afegir una mica d’aigua de la cocció de la verdura. També podeu fer tot el procés en un robot de cuina tipus Thermomix, cuinant 40 minuts velocitat 7 i temperatura “varoma”, triturant al final.

Un cop el puré estigui més o menys homogeni, afegim una mica de nata líquida, per texturitzar com a crema suau i el tenim llest per presentar. Per fer les teranyines, cal fer 3 o 4 cercles concèntrics amb la reducció de Pedro Ximénez a cada plat. Després, amb un escuradents que netejarem a cada passada, anem dibuixant ràdios de fora cap al centre.

Els més petits de la casa gaudiran amb la decoració d’aquest puré de carbassa i carbassó amb teranyines. Si voleu, també podeu fer una aranya amb mitja oliva negra per al cos i l’altra mitja tallada a tires per fer les potes i col·locar-la sobre la tela.

Ous monstruosos

Encara que nosaltres us donem les pautes per fer-los, no cal afegir que la imaginació de cadascú és clau per aportar a aquests ous monstruosos un toc personal. La recepta és ben senzilla, només cal coure uns ous i la resta és qüestió de traça i de manualitat. No dubteu a animar els petits a ajudar amb la tasca, segur que els hi encanta participar.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 ous
  • 1 alvocat
  • 5g maionesa
  • 4 olives
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Retolador vermell de tinta comestible
  • Colorant alimentari verd (opcional)

Omplim una cassola petita amb aigua i la portem a ebullició. Afegim un rajolí de vinagre i un pessic de sal i introduïm els ous amb compte que no colpegin la base. Fem servir una cullera per ajudar-nos. Els ous han d’estar a temperatura ambient perquè no s’esquerdin amb el xoc tèrmic. Els coem durant 12 minuts.

Transcorregut aquest temps, retirem els ous de l’aigua i els refresquem sota un raig d’aigua freda o introduint-los en un bol amb aigua gelada. Quan s’hagin temperat, els pelem amb compte de no fer malbé la clara perquè es quedaria lletja d’aspecte i faria malbé l’estètica dels ous carbassa.

Receptes saludables i divertides per la Castanyada

Tallem els ous per la meitat i retirem els rovells. Els introduïm en un recipient fondo i els piquem juntament amb la maionesa i l’alvocat. Si volem aportar un color verd més pronunciat, podem fem servir una mica de colorant verd. Si no, deixem la barreja tal qual. Salpebrem i introduïm en una màniga pastissera.

Tallem les olives en quatre “discos” cadascuna. També tallem la part inferior de cada meitat d’ou per deixar la base llisa i evitar que es moguin en servir-los. Tallem cadascun d’aquests trossets en dos cercles, amb l’ajuda d’un filtre rodó, i omplim amb ells l’interior dels “discos” d’oliva.

Pintem els ous amb el retolador de tinta comestible, imitant venes (seguríssim, que això ho feu millor que jo 😉). Farcim el buit de cada ou amb la barreja de rovell i alvocat, col·loquem a sobre els ulls i llestos per servir.

Esperem que us agradin aquestes receptes i ens envieu fotos de com us han quedat!

BONA CASTANYADA!