Els donuts saludables existeixen
Tothom té clar que els unicorns no existeixen, però us alegrarà saber als amants del dolç que podeu menjar donuts saludables. Si, existeixen.
L’origen dels “donuts” es remunta als segles XVIII i XIX, de la mà dels colons holandesos que desembarcaven a Nova Amsterdam (l’actual Manhattan) portant amb si el gust, i la recepta, dels “olykoeks”, uns brioixos fregits en oli típics dels Països Baixos i àmpliament consumits en les celebracions nadalenques. Una d’aquestes emigrants holandeses era Elizabeth Gregory, en aquell temps mare del capità d’un vaixell mercant. Ella els preparava segons la seva particular recepta, en la qual en el centre de la massa original, elaborada amb llet, mantega, farina, sucre i ous, incorporava nous o altres fruits secs i espècies vàries que obtenia dels carregaments que transportava el vaixell.
El mític forat del “donut”, cal atribuir-lo al seu fill, el capità Hanson Gregory, qui el va idear el 1847. Tot i que existeixen diverses versions, el propi capità en una entrevista al Boston Post cinquanta anys després de la seva gesta, va explicar que la seva veritable motivació era la d’eliminar la part central del “donut”, que li disgustava, per estar gairebé crua, i va recórrer a una llauna de pebre per perforar el “donut”.
La recepta dels donuts saludables
Actualment trobem infinites versions de gustos, colors i textures de “donuts”, però com no, en aquest bloc el que us proposem és una recepta de “donut saludable” i boníssim!
Ingredients per 6 donuts
- 2 plàtans madurs
- 2 cullerades soperes de crema de cacahuet (100% cacahuet)
- 2 ous ecològics
- 1 cullerada sopera de llavors de sèsam
- 1 sobre de llevat
- Xocolata 70% cacau (uns 100g)
- 1 cullerada petita d’oli de coco
Com fer els donuts
- Agafarem tots els ingredients, excepte la xocolata i l’oli de coco i els batrem fins que quedi una massa homogènia. Col·locar aquesta la massa en un motlle especial per donuts.
- Posar-los al forn a 180º durant uns 20’-25’ depèn de cada forn, anar vigilant.
- Escalfar la xocolata amb l’oli de coco al microones, anar posant pocs segons, remenar i tornar a posar fins que la xocolata quedi desfeta.
- Desemmotllar els donuts, posar-los en una reixa i banyar-los per sobre amb la xocolata.
- Deixar refredar i posar a la nevera perquè la xocolata quedi cruixent.
Com pots veure, pots gaudir de dolços com els donuts sense conseqüències calòriques ni mala consciència. Si vols saber més maneres de menjar receptes saludables i delicioses només has de donar una volteta pel blog. Bon profit!