Dònuts fàcils de carbassa al microones
Qui ha dit que menjar dolç i llaminer no és saludable? Avui toca recepta de donuts de carbassa que podràs endur-te a tot arreu en un tupper per esmorzar i berenar.
Propietats de la carbassa
La carbassa és molt versàtil i es presta a moltes preparacions i coccions. Amb ella podem preparar sopes, cremes, purés, guarnicions, flams, pastissos, confitures… i la podem cuinar al forn, bullida, saltejada, gratinada… Això sí, per preservar tots els seus nutrients no convé coure la carbassa en excés, sinó màxim uns 20 minuts.
Entre les moltes propietats de la carbassa podrem trobar les següents:
- Reforça les nostres defenses. Manté en bon estat el sistema immunitari i preveu grips i refredats.
- És antioxidant. La seva combinació de minerals i vitamines converteixen la carbassa en un potent antioxidant.
- Té cura del sistema cardiovascular. Hipertensió arterial, prevenció de l’angina de pit, manteniment de nivell adequat de colesterol.
- Bona per a l’aparell digestiu. Suau per al nostre sistema digestiu: la carbassa està indicada per combatre la gastritis, l’úlcera gastroduodenal i el restrenyiment.
- Beneficia la nostra salut ocular. La composició de la carbassa ajuda a prevenir les cataractes, la fotofòbia i la ceguesa nocturna.
- Cuida l’aparell urinari i els ronyons. La carbassa preveu la cistitis, els càlculs renals, la retenció de líquids i la insuficiència renal.
Ingredients️ per fer els dònuts de carbassa
- 100 grams de carbassa cuita️
- 1 iogurt de soja️
- 2 cullerades de pasta de dàtil️
- 100 grams de farina integral
- 12 grams de llevat de rebosteria (impulsor)️
- 1/2 culleradeta de canella
Preparació pas a pas
- Tritura la carbassa juntament amb el iogurt i la pasta de dàtil.
- D’altra banda, barreja la farina amb el llevat i la canella.
- Ara, uneix les dues barreges i fes una massa.
- Posa la massa als motlles lleugerament greixats amb oli d’oliva verge extra i porta-ho al microones 3 min a màxima potència.
- Deixa refredar bé en una reixeta.
- Desfés la xocolata al microones posant poc temps perquè no és cremi, o bé al bany maria.
- Suca els dònuts i deixa que la xocolata s’endureixi.
Per conservar-los, posa’ls en un tupper de vidre hermètic. Si veus que passen quatre dies i no te’ls has menjat tots, els pots congelar. Si vols veure més receptes temptadores i sanes visita la resta de blog .