Àpats saludables d’estiu: Sopes fredes clàssiques

Àpats saludables d’estiu: Sopes fredes clàssiques

El mes passat ja en vam parlar i donat a les vostres peticions fem una segona part de sopes i cremes clàssiques d’estiu. Amb la calor moltes vegades ens descuidem de menjar verdures perquè les relacionem amb la tardor, l’hivern i el fred. Una bona manera de menjar-ne són  les cremes fredes, que són l’entrant ideal per a qualsevol dinar o sopar durant els mesos de calor. Ens ajuden a combatre les altes temperatures, ens mantenen hidratats i ens aporten totes les propietats de les verdures i hortalisses crues: vitamines, minerals, antioxidants, enzims, i fibra.

3 sopes clàssiques que no passen mai de moda

Per això, avui us proposem 3 receptes delicioses per gaudir aquest estiu: el gaspatxo però amb síndria, la crema freda de cogombre i la vichyssoise però aquest cop amb coco.

gazpatxo de sindria, sindria, Laura feliu, equilibrat

Gaspatxo de síndria

El gaspatxo és la crema freda per excel·lència del nostre país! A partir d’aquesta recepta bàsica també podem fer moltes altres variacions, i una opció molt refrescant per a l’estiu és amb síndria.

La síndria és una de les fruites més riques en aigua (un 90% aproximadament) i, per això, és tan sucosa i refrescant. A més, també conté vitamina A en forma de betacarotens, vitamina C, vitamines del grup B i minerals com el potassi o el manganès.

Ingredients:

  • 400 g de síndria,
  • 600 g de tomàquets,
  • 70 g de cogombre sense la pell,
  • 40 g de pebrot vermell, 30 g de ceba,
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra,
  • 1 culleradeta de vinagre de poma i
  • 1 culleradeta de sal.

Elaboració:

Rentar els vegetals i col·locar en una batedora amb la resta d’ingredients. Triturar fins a obtenir una textura homogènia, fàcil oi?.

Crema freda de  cogombre, sopes fredes, cogombre, Laura Feliu, equilibrat,

Crema freda de cogombre

El cogombre és una hortalissa composta per un alt percentatge d’aigua, el que la converteix en un aliment hidratant i refrescant durant els mesos de calor. Però a més, també conté vitamina K, vitamines del grup B, vitamina C i minerals com el potassi, el magnesi o el manganès.

És una hortalissa que sempre solem menjar en amanides però també resulta un gran ingredient per preparar cremes fredes. Aquesta recepta amb iogurt i menta, és ideal per gaudir d’una crema lleugera i fresca.

Ingredients:

  • 2 cogombres grans,
  • 1 iogurt natural,
  • ½ ceba tendra,
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra,
  • 2-3 fulles de menta,
  • 1 culleradeta de sal
  • un pessic de pebre negre.

Elaboració:

Pelar els cogombres i tallar a trossos. Posar en una batedora amb  la resta d’ingredients i triturar fins aconseguir una textura homogènia. Rectificar afegint una mica d’aigua freda si busqueu una textura més líquida.

vichissoyse amb coco, vichissoyse, Laura Feliu, Equilibrat, crema de porro

Vichyssoise amb coco

La Vichyssoise és una sopa d’origen francès preparada a base de porro, ceba, patata, nata i llet que se sol servir freda durant els mesos de calor. Avui, però, us proposem una versió diferent, saludable i més lleugera amb llet de coco.
Ingredients:

Ingredients:

  • 4 porros,
  • 3-4 patates,
  • 1 ceba,
  • 1 llauna de llet de coco de 400 ml,
  • aigua mineral,
  • 1 culleradeta de sal,
  • pebre negre al gust.

Elaboració:

Pelar i tallar la ceba a mitges llunes. Rentar els porros i tallar-los a rodanxes. En una olla mitjana, salteu la ceba i el porro amb oli d’oliva verge extra i una mica de sal durant uns 5 minuts. Afegir les patates pelades i tallades a trossos, la llet de coco, i aigua fins a acabar de cobrir les verdures, una culleradeta de sal i pebre a gust. Bullir durant  12 minuts i, després, triturar fins a obtenir una textura homogènia. Deixar refredar completament a la nevera.

Amb les sopes fredes no tens excuses per no menjar saludable a l’estiu

Les sopes i les cremes fredes tenen molts avantatges, son ràpides de fer, fresques, hidraten, alimenten i si no les vols prendre com un plat sempre les pots presentar com un smoothie per acompanyar un segon. També t’ajudaran amb la gent gran i els nens que a l’estiu els costa més menjar. Si et falten idees o necessites ajuda sempre pots consultar altres receptes al meu bloc o al meu canal de Youtube.