Àpats saludables d’estiu: Sopes fredes clàssiques
El mes passat ja en vam parlar i donat a les vostres peticions fem una segona part de sopes i cremes clàssiques d’estiu. Amb la calor moltes vegades ens descuidem de menjar verdures perquè les relacionem amb la tardor, l’hivern i el fred. Una bona manera de menjar-ne són les cremes fredes, que són l’entrant ideal per a qualsevol dinar o sopar durant els mesos de calor. Ens ajuden a combatre les altes temperatures, ens mantenen hidratats i ens aporten totes les propietats de les verdures i hortalisses crues: vitamines, minerals, antioxidants, enzims, i fibra.
3 sopes clàssiques que no passen mai de moda
Per això, avui us proposem 3 receptes delicioses per gaudir aquest estiu: el gaspatxo però amb síndria, la crema freda de cogombre i la vichyssoise però aquest cop amb coco.
Gaspatxo de síndria
El gaspatxo és la crema freda per excel·lència del nostre país! A partir d’aquesta recepta bàsica també podem fer moltes altres variacions, i una opció molt refrescant per a l’estiu és amb síndria.
La síndria és una de les fruites més riques en aigua (un 90% aproximadament) i, per això, és tan sucosa i refrescant. A més, també conté vitamina A en forma de betacarotens, vitamina C, vitamines del grup B i minerals com el potassi o el manganès.
Ingredients:
- 400 g de síndria,
- 600 g de tomàquets,
- 70 g de cogombre sense la pell,
- 40 g de pebrot vermell, 30 g de ceba,
- 60 ml d’oli d’oliva verge extra,
- 1 culleradeta de vinagre de poma i
- 1 culleradeta de sal.
Elaboració:
Rentar els vegetals i col·locar en una batedora amb la resta d’ingredients. Triturar fins a obtenir una textura homogènia, fàcil oi?.
Crema freda de cogombre
El cogombre és una hortalissa composta per un alt percentatge d’aigua, el que la converteix en un aliment hidratant i refrescant durant els mesos de calor. Però a més, també conté vitamina K, vitamines del grup B, vitamina C i minerals com el potassi, el magnesi o el manganès.
És una hortalissa que sempre solem menjar en amanides però també resulta un gran ingredient per preparar cremes fredes. Aquesta recepta amb iogurt i menta, és ideal per gaudir d’una crema lleugera i fresca.
Ingredients:
- 2 cogombres grans,
- 1 iogurt natural,
- ½ ceba tendra,
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra,
- 2-3 fulles de menta,
- 1 culleradeta de sal
- un pessic de pebre negre.
Elaboració:
Pelar els cogombres i tallar a trossos. Posar en una batedora amb la resta d’ingredients i triturar fins aconseguir una textura homogènia. Rectificar afegint una mica d’aigua freda si busqueu una textura més líquida.
Vichyssoise amb coco
La Vichyssoise és una sopa d’origen francès preparada a base de porro, ceba, patata, nata i llet que se sol servir freda durant els mesos de calor. Avui, però, us proposem una versió diferent, saludable i més lleugera amb llet de coco.
Ingredients:
Ingredients:
- 4 porros,
- 3-4 patates,
- 1 ceba,
- 1 llauna de llet de coco de 400 ml,
- aigua mineral,
- 1 culleradeta de sal,
- pebre negre al gust.
Elaboració:
Pelar i tallar la ceba a mitges llunes. Rentar els porros i tallar-los a rodanxes. En una olla mitjana, salteu la ceba i el porro amb oli d’oliva verge extra i una mica de sal durant uns 5 minuts. Afegir les patates pelades i tallades a trossos, la llet de coco, i aigua fins a acabar de cobrir les verdures, una culleradeta de sal i pebre a gust. Bullir durant 12 minuts i, després, triturar fins a obtenir una textura homogènia. Deixar refredar completament a la nevera.
Amb les sopes fredes no tens excuses per no menjar saludable a l’estiu
Les sopes i les cremes fredes tenen molts avantatges, son ràpides de fer, fresques, hidraten, alimenten i si no les vols prendre com un plat sempre les pots presentar com un smoothie per acompanyar un segon. També t’ajudaran amb la gent gran i els nens que a l’estiu els costa més menjar. Si et falten idees o necessites ajuda sempre pots consultar altres receptes al meu bloc o al meu canal de Youtube.