A l’estiu sopes fredes i saludables
Ja estem a mig estiu i el cos demana receptes fresques i lleugeres. Les sopes i les cremes fredes és una molt bona opció ja que són bones i saludables.
Gràcies al seu alt contingut en aigua afegim líquids al nostre consum habitual, cosa especialment important per combatre possibles deshidratacions. Incorporen aliments de temporada, són lleugeres i ens solen deixar satisfets sense sumar massa calories a la dieta.
Aporten nutrients diversos com proteïnes, fibra, vitamines, minerals i antioxidants que ajuden a prevenir carències nutricionals i repercuteixen positivament en la salut.
Refresquen i són bones armes per lluitar contra les altes temperatures.
Aquí et deixo unes quantes receptes fàcils de preparar.
Crema de pastanaga
La pastanaga és ideal per a l’estiu! Ja que és un vegetal ric en betacarotens, uns pigments naturals que ens ajuden a protegir la pell de l’envelliment prematur i de les agressions externes com el sol.
Aquesta crema freda es prepara a força de pastanaga crua i brou de pastanaga, per potenciar encara més el sabor, i porta espècies com la cúrcuma i el gingebre per donar-li un toc més exòtic.
Ingredients:
- 300 g de pastanaga
- 100 g de poma
- 150 g d’anacards crus
- Un tros de gingebre
- 1 culleradeta de cúrcuma en pols
- 20 ml d’oli d’oliva verge extra
- 1 culleradeta de sal
- 1l de brou de pastanaga o de verdures.
Elaboració:
Pela les pastanagues i la poma i col·loca-les en una batedora tallades a trossos. Afegeix 200 ml de brou i tritura fins a obtenir un puré homogeni. Afegir la resta del brou, el gingebre, la cúrcuma, l’oli i la sal, i tritura fins a obtenir una crema fina.
Sopa freda de meló amb encenalls de pernil ibèric
La sopa de meló és un altre clàssic per a l’estiu. Un plat fresc, dolç i saborós que ens ajudarà a refrescar-nos i hidratar-nos davant de la calor. El meló és una fruita molt rica en aigua (un 80%), vitamina A en forma de betacarotens, vitamina C, vitamines de el grup B, potassi, sodi, i calci.
Hi ha moltes maneres de preparar-la i avui us ensenyem la que més ens agrada a nosaltres, simple i molt senzilla!
Ingredients:
- Mig meló
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra
- ½ culleradeta de sal i un pessic de pebre negre
Elaboració:
Tritura tots els ingredients fins a formar una textura homogènia. Guarda a la nevera per refredar durant unes hores i serveix amb uns encenalls de pernil ibèric.
Crema de cogombre i alvocat
Ingredients:
- 1 alvocat madur
- 1 cogombre
- ½ gra d’all sense el cor perquè no repeteixi (opcional)
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge de primera premsada en fred
- Suc de mitja llimona
- Aigua al gust
- Sal marina sense refinar
- Pebre negre,300 ml d’aigua
- ½ tassa de pebrot vermell trossejat
- Julivert, cebollí
Elaboració:
Posa l’aigua a la batedora, pela el cogombre, trosseja i afegeix-lo a la batedora. Amb l’ajuda d’un ganivet, talla l’alvocat per la meitat de forma longitudinal, retira l’os, trosseja i posa’l també a la batedora, on hi ha el cogombre. Pela l’all, treu-li el cor i aprofita la meitat en cas que ho tolereu bé, si no prescindirem d’ell. Afegeix el suc de mitja llimona, una mica de pebre negre, sal marina sense refinar i l’oli d’oliva. Tritura tots els ingredients fins aconseguir la consistència suau i homogènia que desitgis.
Deixa refredar a la nevera. Serveix amb una mica de pebrot vermell, julivert i cibulet.
Cremes, sopes o batuts: combinacions per tots els gustos
Les sopes estiuenques no només són fàcils i ràpides de preparar, sinó també versàtils doncs admeten quantitat de variacions. Pots tirar de clàssics om el gaspatxo o posar-te creatiu i trobar les teves pròpies combinacions. També és una manera d’aprofitar aquelles verdures o fruites que ja no son atractives a la vista però encara es poden menjar. Si la calor no et deixa pensar massa pots trobar més opcions saludables al receptari del meu bloc.