Com evitar les temptacions dolces amb receptes saludables
Ja sabem que els dolços ultra processats, és a dir, brioxeria dels supermercats, dònuts, donettes, cremes de xocolata i un llarg etc. no són bons per a la nostre salut.
Aquí us expliquem el perquè:
- Presència de greixos de baixa qualitat: olis refinats, greix de palma…
- Absència de fibra. És cert que molts d’aquests productes presumeixen del seu contingut, però aquesta sol ser afegida.
- Presència d’additius. Són afegits per crear productes hiperpalatables i plaents. Aquesta combinació fa que tinguin aquests efectes sobre les persones.
- Poc poder saciant.
- Descontrol a la ingesta (un no pot parar de menjar perquè no es sacia) i motivació per tornar a menjar més quantitat al cap de poc temps.
- Elevació de la insulina. L’elevada presència de sucres i greixos, i el seu alt grau de processament, provoca pics alts d’insulina, associats a un risc més gran de patir diabetis, obesitat i hipertrigliceridèmia, entre d’altres.
- Atracció i dependència. La combinació dels seus ingredients genera una alta gratificació cerebral. Aquesta sensació plaent és recordada pel nostre cervell, i fa més fàcil que en veure’ls o recordar-los, sentim ganes de voler consumir-los de nou.
Per facilitar el no consum d’aquest tipus d’aliments us proposem les següents receptes perquè progressivament pugueu canviar aquests productes, per alternatives saludables, saciants amb ingredients nutritius i que estan boníssimes!