Receptes depuratives per després de festes
Ja només queda el dia de Reis per acabar amb els excessos de menjar i beure d’aquestes festes. Si et sents pesada, inflada o tens sensació de “panxa bruta”, pots ajudar al teu cos a tornar a la normalitat. Beure líquids, tornar a la rutina de l’exercici i al menjar saludable pot ser difícil desprès de tantes vacances.
Avantatges de depurar el cos
A tots ens agrada el Nadal, menjar amb els amics, sortir de festa i segur que has dit o has sentit frases com “un dia és un dia”, “vinga, que és Nadal” o “Només és un cop l’any”. Donar-se un capritx de tant en tant no és cap pecat i depurar el cos ocasionalment o fer-ho quan el sentim molt intoxicat té els següents avantatges:
- Equilibrar el pes corporal.
- Combatre la retenció de líquids i la cel·lulitis.
- Millorar la salut de la pell i l’ aspecte del rostre.
- Regular el sistema digestiu i millorar problemes com l’estrenyiment, la pesadesa, l’acidesa, etc.
- Augmentar els nostres nivells d’energia i vitalitat.
- Reduir les inflamacions, el dolor i altres molèsties cròniques.
- Reduir les acumulacions de mucositat.
- Descansar millor a la nit i prevenir l’insomni.
- Millorar el nostre estat d’ànim i calmar estats d’ansietat, tristesa, nerviosisme, irritabilitat, etc.
Receptes fàcils per depurar el cos
Aquí us deixo algunes receptes per combinar amb els vostres àpats que et poden ajudar a sentir-te millor i preparar el cos per tornar als hàbits saludables. De fet, les pots fer tot l’any si tens alguna festa, un viatge, un dinar o sopar..
Suc verd
Ingredients (2 persones):
- 2 rodanxes de pinya
- 2 branques d’api
- unes branques de julivert
- 1/2 l d’aigua amb llimona
Trosseja la pinya. Introdueix-la al got batedor i afegeix l’api, unes branques de julivert i l’aigua amb suc de llimona.
Tritura-ho, passa-ho a una gerra perquè es decanti i serveix un bon got.
Amanida de remolatxa
Ingredients (2 persones):
- 1 remolatxa cuita
- 75 gr de col llombarda
- 1/4 de ceba morada
- 1 llimona
- un grapat de nabius
- un grapat de cacauets
- oli d’oliva verge extra
- sal
- unes fulles d’alfàbrega
Trosseja la remolatxa. Pica la col a la juliana molt fina. Pica també la ceba a la juliana i col·loca-les al plat a servir. Acompanya amb uns nabius, unes fulles d’alfàbrega i els cacauets.
Prepara un amaniment amb suc de llimona, sal i oli d’oliva. Amaneix just abans de servir.
Brou de verdures
Ingredients (2 persones):
- 8 mongetes verdes
- 2 carxofes
- 1 tija de ceba tendra
- 2 cullerades de llevat de cervesa
- 100 gr de tofu
- 1 culleradeta de miso
- 1 gotet de salsa de soja
- aigua
- oli d’oliva verge extra
Posa a escalfar aigua amb un rajolí de salsa de soja i cou les carxofes netes, mitja tija de la ceba tendra i les mongetes trossejades durant uns 20-25 minuts.
Pots preparar dos brous diferents. Per a un d’ells, parteix una carxofa a quarts i col·loca la meitat al bol a servir. Cobreix-ho amb el brou amb mongetes, rega-ho amb unes gotes d’oli d’oliva, afegeix-hi llevat de cervesa i serveix-ho.
Per a l’altre brou, trosseja també la carxofa i el tofu a daus. Col·loca’ls al bol, incorpora el miso i cobreix amb el brou. Pica la tija de la ceba tendra en cèrcols, afegeix-la i serveix-la.