2n menú d’advent
Sembla que no perè falta menys de dues setmanes per Nadal! Hi toca la segona alternativa de menú, de les receptes que podeu trobar a l’Instagram.
Crema de tomàquets i pastanaga
Ingredients per a 4 persones
- 1kg de la tomàquets 1
- 6 pastanagues
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Gingebre mòlt
Rentem els tomàquets i els piquem a quarts. No cal pelar-los ni treure les llavors perquè després triturarem bé la crema i la passarem per un colador fi. En un Wok o una paella ben àmplia, posem 3 cullerades d’oli i comencem a fregir els tomàquets a foc lent. Mentre els tomàquets comencen a deixar anar la seva aigua, pelem i trossegem les pastanagues, que afegim a la paella perquè es coguin amb l’aigua del tomàquet. Deixem cuinar a foc lent, remenant de tant en tant durant uns 35 minuts fins que les pastanagues estiguin tendres i gairebé no quedi líquid al wok. Afegim el gingebre en pols i salpebrem.
Un cop al nostre gust, triturem amb la batedora o el robot de cuina.
Bon profit!
Moniato rostit amb bròquil
Ingredients:
- 4 moniatos
- 300 g de bròquil tallat en ramets petits
- 150 g de formatge cheddar ratllat
- Sal
- Pebre negre
Escalfeu el forn a 200 ºC.
Netegeu els moniatos i assequeu-los bé. Punxeu-los diverses vegades amb una forquilla i saleu-los.
Enforneu-los directament a la graella del forn, 1 h 30 min, fins que estiguin tendres.
Bulliu o coeu al vapor el bròquil, 4 min. Escorreu-lo bé i esbandiu-lo amb aigua freda.
Quan els moniatos estiguin a punt, talleu-los per la meitat, al llarg.
Aixafeu lleugerament la polpa del moniato amb una forquilla. Dividiu el bròquil en quatre, per cobrir cada meitat del moniato, i acabeu-ho amb formatge cheddar ratllat. Salpebreu-ho.
Tofu amb coliflor amb salsa de curri
Ingredients per a 4 persones:
- 400gr Tofu escorregut
- 300gr Coliflor
- 4 dents d’all
- 1 trosset de gingebre fresc
- Caiena al gust
- 1/2 culleradeta Cúrcuma mòlta
- 1/4 culleradeta Comí mòlt
- 1 Llimona
- Canyella
- Llorer
- 1/2 culleradeta Coriandre en gra
- Clau
- 2 Cebes tendres
- 2 culleradetes Coco ratllat
- 2 Tomàquets mitjans
- Garam massala o una altra barreja d’espècies de curri, (1/2 culleradeta)
- 300 ml Aigua (aproximadament)
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Preescalfar el forn a 200º C i preparar una safata. Escórrer el tofu del seu líquid, embolicar-lo en diversos fulls de paper de cuina i col·locar-hi un pes a sobre, deixant-lo sota pressió almenys 15 minuts.
Prepareu mentre la resta d’ingredients. Tallar els 300 g de coliflor; rentar i assecar suaument, igual que els tomàquets. Peleu els alls i la ceba tendra, tallant aquesta a juliana. Trossejar els tomàquets i escórrer el suc de 1/2 llimona o una llima completa.
Tritureu en un robot o piqueu molt bé a mà o en morter els alls amb el gingebre pelat, la caiena, la cúrcuma, el suc i un rajolí d’oli d’oliva, fins a formar una pasta més o menys homogènia. Tallar el tofu a cubs de la mida d’un mos i barrejar amb la coliflor. Afegir 3/4 parts de la pasta, salpebrar i barrejar. Estendre a la safata i portar al forn, baixant la temperatura a 190 ºC. Vigilar de tant en tant i remoure si calgués; coure durant uns 25 minuts. Escalfeu en una paella gran o cassola un rajolí d’oli i daureu durant 1 minut la canyella, el clau, el coriandre en gra i el llorer. Afegeix-hi la ceba tendra, salpebra-ho i fer-lo uns minuts. Incorporeu la resta de la pasta d’all reservada, remeneu i tireu els tomàquets amb un pessic de sal, el coco i la barreja de curri. Remenar bé i tapar.
Maduixes farcides
Ingredients (8 unitats)
- 4 maduixes de mida mitjana
- 1/4 de plàtan petit
- 5 ametlles
- 1 cullerada de iogurt natural
Preparació. Rentar i treure les fulles a les maduixes, assecar-les bé i tallar-les per la meitat traient polpa si és possible per formar un bol amb les mateixes. Reserveu-ho.
En un recipient trepitgeu el plàtan amb una forquilla i barregeu-lo simultàniament amb el iogurt fins a formar un puré espès. Amb aquest hem d’emplenar els bols de les maduixes. Finalment, empolvorem cada maduixa ja farcida amb ametlles picades i llest per consumir.
Si necessiteu més idees sempre podeu visitar l’apartat de receptes del blog. Bon profit!