1r menú d’advent

1r menú d'advent

Ja estem a desembre i si seguiu el meu instagram ja heu començat a gaudir del calendari d’advent d’aquest any que dedico a la cuina saludable.

Durant aquestes quatre setmanes de desembre al blog, trobareu un menú sencer pels vostres dinars i sopars amb amics i familia.

1r menú d'advent
Pumpkin and carrot chowder with olive oil in a white cup, pumpkin seeds and parsley on a gray background. Close-up on seasonal vegetarian soup, selective sharpening on parsley

Crema de carbassa amb espàrrecs

Ingredients per a 4 persones

  • 800gr Carbassa pelada 800 g
  • Alls
  • 1 Ceba dolça
  • 1 Porro
  • 1 Brou de verdures o de pollastre 500 ml
  • 15 Espàrrecs verds
  • Cúrcuma mòlta o fresca al gust
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Pelar la carbassa i retirar les llavors i tallar-la. Picar la ceba i l’all, tallar el porro rentat a rodanxes. Escalfar una mica d’oli d’oliva en una olla gran i afegir la ceba amb un pessic de sal. Cuinar a foc suau fins que estigui tendra i transparent. Afegir l’all i remenar bé perquè deixi anar el seu aroma sense cremar-se. Incorporar el porro i sofregir tot un parell de minuts. Afegir la carbassa amb cúrcuma al gust, salpebrar i cobrir amb el brou. Portar a ebullició, tapar i abaixar el foc. Cuinar durant uns 30 minuts, o fins que la carbassa estigui molt tendra. Finalment triturar.

Bon profit!

1r menú d'advent
Homemade Organic Egg Baked in Avocado with Salt and Pepper

Alvocats farcits d’ou

Ingredients:

  • 4 Ous
  • 2 Alvocats
  • 2 Plàtans
  • Oli d’oliva verge extra
  • Cibulet picat
  • Sal
  • Pebre blanc

Preescalfa el forn a 200ºC i mentre arriba a la temperatura obre l’alvocat partint-lo en dues meitats iguals. Rebutja l’os. Trenca un ou i omple amb ell el buit que ha deixat l’os. Procura que el rovell quedi intacte. Si els ous són grans és possible que sobri part de la clara. Afegeix sal i pebre al teu gust i introdueix-lo al forn durant 10 minuts. La calor ha de venir només de la part de baix.
En aquest temps pela el plàtan i parteix-lo per la meitat. Fes-ho amb una mica d’oli d’oliva a la planxa en una paella i reserva’l.
Retira l’alvocat del forn abans que el rovell es cuini massa i s’assequi. Serveix al costat del plàtan i posa al teu guat el cibulet per sobre.

Bon profit!

1r menú d'advent

Pomes al forn

Ingredients:

  • 4 pomes
  • 2 cullerades de canyella en pols
  • ¼ tassa de panses
  • El suc d’una llimona
  • ½ tassa d’aigua

Preescalfa el forn a 180C. Talla la superfície de la poma, retira el cor de la poma amb les llavors. Col·loca al centre de les pomes la canyella, el suc de llimona i les panses. Posa les pomes en una safata per al forn. Afegeix l’aigua a la safata. Forneja les pomes 30 minuts i llestes!

Bon profit!