10 beneficis de saltar a corda
Saltar a la corda és un exercici que la majoria de nosaltres ha jugat a l’escola. No obstant això, aquesta activitat, que pot semblar fins i tot infantil, es tracta d’un dels exercicis més complets que hauria d’incloure tot entrenament que tingui com a objectiu guanyar força, entre molts altres aspectes.
Els més cinèfils segur que recorden la imatge de Sylvester Stallone saltant a la corda, amb energia i velocitat, a la pel·lícula ‘Rocky’ per enfrontar-se al temible campió Apollo Creed. La pel·lícula es va estrenar al nostre país l’any 1977. Aleshores, la preparació que va seguir Rocky per guanyar el combat de la seva vida podia semblar fins i tot senzilla i anacrònica.
Tot i això, moltes teories de l’entrenament han aplaudit i segueixen aplaudint el que ens pot ajudar aquest simple exercici per estar en forma, quatre dècades després.
10 beneficis que saltar a corda ens pot aportar
Perdre pes
Saltar a la corda és una manera fàcil, senzilla i ràpida de cremar calories. Sense anar més lluny, es poden arribar a cremar més de 300 calories durant 30 minuts d’exercici (a alta intensitat). Això sí, per això hem d’implementar l’exercici de manera continuada.
Cor més sa
Es tracta d’una activitat eminentment cardiovascular, per la qual cosa el nostre cor ens ho agrairà. D’aquesta manera, podrem tenir una capacitat cardiovascular millor. Alguns experts, cada vegada més, ho recomanen com un exercici aeròbic fantàstic per prevenir malalties del nostre cor.
Exercici complet
És un exercici molt complet. Movem els braços, treballem la zona del core i, lògicament, les nostres extremitats inferiors. A més, no només treballem el nostre cos, sinó que l’enfortim amb músculs, tendons i fibres més fortes. Per tant, també previndrem lesions.
Córrer és l’exercici aeròbic per excel·lència. Durant aquests mesos d’hivern, en què la meteorologia pot no acompanyar-nos durant uns quants dies, quedar-se a casa i saltar a la corda pot ser una gran alternativa. I és que aquesta activitat, amb el pas del temps, millorarà el nostre condicionament aeròbic.
Guanyarem rapidesa:
Aquest treball específic que inclou les nostres cames ens permetrà millorar la nostra gambada i ser més ràpids. Per tant, tot això ens permetrà, a més a més, millorar la nostra economia de carrera i poder ser més ràpids i durant més temps.
Increment de la resistència muscular:
Saltar a la corda és un exercici continu. I, per tant, tindrà un efecte positiu sobre la nostra resistència. Aquesta millorarà de manera remarcable a mitjà i llarg termini. En millorar la nostra capacitat aeròbica, podrem endarrerir l´arribada de la fatiga.
Més potencia:
Hem vist i destacat les millores a nivell de rapidesa, resistència i força muscular. Però és que fins i tot n’hi ha més. Els petits i ràpids salts que puguem fer amb la corda seran de gran ajuda per després tenir una gambada millor, millorant potència i velocitat.
Millora la nostra concentració:
Arribarà un moment en què puguem saltar a la corda de manera automàtica. Tot i això, sempre hem de tenir un punt de tensió i concentració. És una tècnica específica que sempre requereix atenció. També permet alliberar endorfines i estrès.
Fàcil d’implementar:
Un dels secrets d’aquest exercici és la seva simplicitat. Necessitem molt pocs elements, i moltes ganes, això sí, per dur-ho a terme. Podem fer-ho a qualsevol lloc, ja sigui a casa o en un parc, ja que la corda és un element senzill de guardar i transportar.
Diversitat:
Córrer cada dia o 4-5 cops a la setmana, si no estem motivats, pot arribar a ser una tasca àrdua. En aquest sentit, saltar a la corda introdueix variabilitat dins del nostre pla d’entrenament i, alhora, ho fa més divertit, ens fa sentir com si tornéssim a ser nens.
Com saltar a la corda?
Per començar a saltar no cal gaire: una corda, unes bones sabatilles i el lloc adequat:
La corda es pot comprar fàcilment a qualsevol botiga d’esports o botiga de joguines.
Les sabatilles haurien de comptar amb càmera d’aire per esmorteir l’impacte del pes del cos, tres vegades superior quan es salta.
El més idoni és fer-ho sobre gespa, sorra o terra, encara que un terra de fusta també pot servir.
Longitud de la corda: Per calcular-ne la mida idònia, si es trepitja amb els talons, els extrems s’han d’ajuntar amb les mans a l’alçada del melic, amb els braços estirats.
La tècnica: Són els canells els que fan girar la corda, no els braços. Cal mantenir el cap i el tronc rectes, genolls lleugerament doblegats i els colzes a prop del cos.
Ja veus que saltar a corda té las tres B:
- Bo per la salut
- Bonic i divertit
- Barat perquè només necessites una corda
Et convido a que ho provis, gaudeixis de tornar a la infància i de trobar una alternativa divertida a fer exercici. Si tens dubtes o vols saber amb quins exercicis podries combinar amb la corda, sempre pots contactar amb mi i cercarem solucions juntes.