Com fer una pizza boníssima i saludable

Com fer una pizza boníssima i saludable

Preparar massa de pizza integral és, sens dubte, una tasca més laboriosa que comprar-la ja preparada. Però les pizzes preparades contenen farines i olis refinats, formatge de poca qualitat, embotits i carns processades, conservants, aromes i molta sal, mentre que si la fas a casa tindràs el control sobre els ingredients que portarà, a més que serà de més qualitat que qualsevol de les que compris al supermercat.

Què et sembla gaudir d’una pizza integral feta 100% amb farina integral, oli d’oliva i molts vegetals? És molt més saludable. I hi ha un truc perquè no et costi preparar-la: fes més quantitat de massa de la que necessites i guarda-la al congelador per un altre dia en què també et vingui de gust una deliciosa pizza integral.

Com fer una pizza boníssima i saludable

Com preparar massa de pizza integral:

Ingredients:

  • 400 g de farina integral (del cereal que prefereixis,  fins i tot farina de llegums)
  • 40 g d’oli d’oliva verge extra
  • 250 ml d’aigua
  • 1 sobre de llevat
  • 1 culleradeta de sal

En un bol, barreja l’aigua, l’oli d’oliva i la sal. Després, a poc a poc, afegeix la farina. Pots fer-ho amb les mans o amb l’ajuda d’un robot de cuina. L’ideal és deixa reposar la massa durant tota la nit, però, en cas d’escurçar el temps, al menys un mínim d’1 hora.

Dóna-li forma a la massa amb les mans o amb l’ajuda d’un corró.

Si vols una pizza fina, la massa ja està a punt per posar-li els ingredients que prefereixis. Però si vols que la massa sigui més gruixuda, deixa-la fermentar de nou perquè augmenti el seu volum i després afegeix els ingredients.

És el moment d’enfornar la teva pizza integral: amb el forn calent a uns 200 ºC, introdueix la pizza i deixeu-la al forn durant uns 15 o 20 minuts, o fins que estigui al teu gust!

Com fer una pizza boníssima i saludable

 Amb quins ingredients combinar la massa de pizza integral?

 Aquí tens diferents opcions:

  • Pizza vegetals: pebrots escalivats, albergínia, ceba, mozzarella i pebre vermell de la Vera.
  • Pizza de bolets: tomàquet triturat, bolets, formatge parmesà, mozzarella, algunes fulles de ruca i orenga.

Fer la  massa de pizza integral és feina, però el resultat val la pena: està boníssima i és molt més saludable! Opta per les verdures que més t’agradin en la teva pizza integral, totes les verdures són benvingudes. A més, el procés no és tan complicat i és molt divertit, pots cuinar amb amics o amb família . Segur que no tornaràs a menjar pizzes precuinades!