3r menú d’advent
S’acosta el Nadal, i les festes familiars, dinars, sopars i reunions per als quals cal començar a buscar idees. Per això, aquest dies us he creat aquest particular Calendari d’Advent de receptes: 24 receptes saludables amb un toc especial.
A més, entre les receptes proposades trobareu idees de receptes per al sopar de Cap d’Any a l’apartat de receptes del blog. Són tants dies seguits d’àpats, que una bona planificació és clau. Si pots fer la compra amb temps i avançar alguns acompanyaments, els dies de festa no hauràs d’estar tan pendent de la cuina.
Avui et deixo una combinació per treure’t el fred de l’hivern i llepar-te els dits!
Sopa egípcia de llenties vermelles
Ingredients per a 4 persones
- 1 Ceba
- Alls 2
- 200g Pastanaga
- 300g Carabassa
- Mitja Llimona
- 30ml Tomàquet concentrat 30 ml
- 220g Llenties vermelles
- 1 culleradeta Cúrcuma molta
- 3/4 culleradeta Comí molt
- 3/4 culleradeta Coriandre molt
- 1,5 l Brou de verdures o aigua
- Coriandre fresc o julivert
- Llavors de sèsam negre o blanc torrat
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre negre mòlt
- Sal
Picar bé la ceba i els dents d’all. Pelar lleugerament les pastanagues rentades i tallar a rodanxes. Pelar el tros de carbassa i trossejar en peces no molt petites, perquè no es desfacin del tot. Escalfar un fons d’oli d’oliva en una olla i posar la ceba amb un pessic de sal. Quan estigui tova, afegir l’all i cuinar un parell de minuts. Afegir la pastanaga i la carbassa amb un pessic de sal i cuinar a foc mig uns minuts, perquè vagin agafant color. Incorporar les llenties, el tomàquet concentrat, les espècies i una mica de ratlladura de llimona. Salpebrar remenar i cobrir amb el brou o aigua. Portar a ebullició, abaixar el foc i coure lentament durant uns 30-40 minuts, fins que les verdures estiguin molt tendres. Afegir un rajolí de llimona al final.
Bon profit!
Pollastre al forn amb verdures i salsa de mandarina
Ingredients
- 3 quarts de pollastre amb pell
- 2 Porros
- 4 dents d’all
- 1 Xirivia
- 2 Pastanaga
- 1 Nap blanc gran
- 1 Poma una mica àcida
- 2 Mandarines petites
- 50ml Suc de mandarina
- 10 ml Suc de llimona
- 10 ml Mel
- Salsa de soja (opcional)
- 50 ml Vi blanc
- 40 ml Oli d’oliva verge extra
- Herbes provençals
- Pebre negre molt
- Sal
Preescalfar el forn a 200ºC. Netejar el pollastre amb paper de cuina. Salpebrar generosament per tots els costats i amanir amb herbes provençals. Col·locar en una font refractària.
Rentar i assecar totes les verdures i la fruita. Trossegeu el porro en peces d’un dit de gruix; peleu les pastanagues, el nap i la xirivia, i trossegeu-les en peces similars. Tallar la poma a grills no gaire petits, sense pelar i rebutjant el cor. Repartiu-ho tot a la plata, afegint-hi els alls sencers i sense pelar.
Tallar les mandarines a rodanxes fines i posar per sobre del pollastre. Salpebreu-ho i afegiu-hi més herbes provençals. Afegeix el suc de les mandarines i el de llimona, l’oli, el vi, la salsa de soja i la mel.
Repartir aquesta salsa per sobre de la plata i enfornar 5 minuts. Baixeu la temperatura a 180ºC i continueu la cocció durant uns 40-45 minuts més, o fins que estigui el pollastre ben cruixent per fora i sucós per dins.
Bon profit!
Mousse de xocolata
Ingredients:
- 150 grams de xocolata amarga
- 1 alvocat
- ½ plàtan
- ½ tassa de llet d’ametlles1 culleradeta de cafè
Fon la xocolata a bany maria, reserva en un recipient.
Bat l’alvocat, el plàtan i el cafè amb la llet d’ametlla fins a obtenir una consistència de mousse.
Afegeix la xocolata a la barreja del mousse poc a poc.
Guarda en un recipient i refrigera.
Decora amb cacau en pols la mousse.
I amb aquestes receptes donem per tancat aquesta tongada d’articles nadalencs. Espero que aquestes tres idees t’hagin ajudat a tindre uns àpats de Nadal saludables i especials.