3 receptes per començar la tardor
Comença la tardor i comença a refrescar. Durant aquests mesos de l’any, en què la natura va agafant colors càlids, la nostra cuina també s’adapta per aprofitar els aliments de temporada.
Si bé a l’estiu es busquen sabors menys intensos i plats refrescants i hidratants que ens ajuden a portar de millor manera la calor, a la tardor poden adquirir més protagonisme receptes més contundents. Per exemple, els bolets, són uns dels aliments ben valorats a la cuina per la seva textura i sabor. Carbasses, moniatos, bledes, espinacs o albergínies, entre altres, son algunes de les protagonistes de la cuina de tardor. Per no parlar de les castanyes, que trobaràs receptes al blog, i que q més les pots comprar rostides a les paradetes que molt aviat obriran les nostres ciutats.
Per anar pensant em omplir el rebost et deixo tres receptes fàcils i saludables .
Amanida tèbia de tardor
Ingredients
- 300 grams d’amanida variada
- 4 ous
- 200 grams de bolets
- 2 medallons de formatge de cabra
- 100 grams de nous
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada d’aigua
- 100 ml d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Preparació
Per elaborar aquest plat, hem de començar per rentar i escórrer l’enciam, bullim els ous, que, un cop pelats, els col·locarem a l’amanida. Tot seguit rentem els bolets, els trossegem i els saltegem amb un rajolí d’oli d’oliva.
Un cop ho tinguem tot, ho col·loquem sobre l’enciam i afegim a sobre els medallons de formatge de cabra. Finalment, fiquem les nous en un cassó amb mel i les barregem. Quan estiguin a punt, les afegirem sobre l’amanida. Condimentem al nostre gust, i ja podrem gaudir d’un àpat tan fàcil com bo!
Tartaleta de verdures i formatge
Ingredients:
- 150 g de coliflor
- 1 ou
- 1/2 ceba i 1/2 pebrot vermell
- 100 g de formatge crema
- Nou moscada
- 100 g de farina integral
- 1 cullerada de llet
- 40 mil·lilitres d’oli d’oliva extra verge
- Sal i pebre
Preparació:
El primer pas és col·locar en un bol els 40 mil·lilitres d’oli d’oliva i la llet, afegir-hi la farina i, a continuació, salpebrar i barrejar amb les mans fins a obtenir una massa. Deixem reposar aquesta massa durant uns deu minuts i després empolvorem amb farina i estirem la massa amb un corró.
Bullim la coliflor durant 10 minuts. Un cop transcorregut el temps, l’escorrem i trossegem. Pelem la mitja ceba, netegem el mig pebrot i el tallem a daus per sofregir-lo, juntament amb la coliflor i 25 mil·lilitres d’aigua durant uns minuts.
En un altre bol, hem de barrejar el formatge amb l’ou i afegir un pessic de pebre i de sal. També hi afegirem la nou moscada. Després incorporarem les verdures i remourem fins que estigui tot ben barrejat. Finalment, greixem un motlle rodó i el folrem amb la massa. L’omplirem amb la barreja anterior i ho courem al forn, que haurem encès uns deu minutets abans a 180 º, durant mitja hora aproximadament.
Amanida de carbassa i formatge feta
Ingredients per l’amanida
- Per a 4 persones
- 100 gr. Remolatxa cuita
- 800 g Carbassa
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra,
- 100gr. de mesclum (barreja d’enciams)
- 100 g de nous
- 200 g de Formatge feta
Ingredients de la vinagreta
- Sal al gust
- 2 cullerades de Vinagre de poma
- Oli d’oliva verge extra
- 1 culleradeta de Suc de llimona ,
- Ratlladura de llimona al gust
Preparació:
Començarem preescalfant el forn a 200 graus. Tallem la carbassa a trossos de la mateixa mida, les tirem en una safata resistent al forn i afegim dues cullerades d’oli i salem. Enfornem durant quaranta minuts. Mentrestant, piquem les remolatxes a daus així com el formatge feta.
En una safata de servir posem un llit de mesclum d’enciams, afegim les nous, el formatge, la remolatxa picada i finalment els daus de carbassa temperats. Salem al nostre gust.
Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients en un recipient amb tapa, barregem amb força i ho afegim per sobre de l’amanida.
La cuina de temporada la més sana!
Consumir els aliments frescos de cada estació no només és més ecològic que consumir-los en altres moments de l’any. També és bo per a la teva salut, el paladar i la butxaca. A l’apartat de receptes del blog podràs trobar plats de totes les estacions. Gaudeix de tota la varietat d’aliments de la cuina de tardor i explica’ns als comentaris quins son els teus plats favorits!