1r menú d’advent
Ja estem a desembre i si seguiu el meu instagram ja heu començat a gaudir del calendari d’advent d’aquest any que dedico a la cuina saludable.
Durant aquestes quatre setmanes de desembre al blog, trobareu un menú sencer pels vostres dinars i sopars amb amics i familia.
Crema de carbassa amb espàrrecs
Ingredients per a 4 persones
- 800gr Carbassa pelada 800 g
- Alls
- 1 Ceba dolça
- 1 Porro
- 1 Brou de verdures o de pollastre 500 ml
- 15 Espàrrecs verds
- Cúrcuma mòlta o fresca al gust
- Pebre negre
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Pelar la carbassa i retirar les llavors i tallar-la. Picar la ceba i l’all, tallar el porro rentat a rodanxes. Escalfar una mica d’oli d’oliva en una olla gran i afegir la ceba amb un pessic de sal. Cuinar a foc suau fins que estigui tendra i transparent. Afegir l’all i remenar bé perquè deixi anar el seu aroma sense cremar-se. Incorporar el porro i sofregir tot un parell de minuts. Afegir la carbassa amb cúrcuma al gust, salpebrar i cobrir amb el brou. Portar a ebullició, tapar i abaixar el foc. Cuinar durant uns 30 minuts, o fins que la carbassa estigui molt tendra. Finalment triturar.
Bon profit!
Alvocats farcits d’ou
Ingredients:
- 4 Ous
- 2 Alvocats
- 2 Plàtans
- Oli d’oliva verge extra
- Cibulet picat
- Sal
- Pebre blanc
Preescalfa el forn a 200ºC i mentre arriba a la temperatura obre l’alvocat partint-lo en dues meitats iguals. Rebutja l’os. Trenca un ou i omple amb ell el buit que ha deixat l’os. Procura que el rovell quedi intacte. Si els ous són grans és possible que sobri part de la clara. Afegeix sal i pebre al teu gust i introdueix-lo al forn durant 10 minuts. La calor ha de venir només de la part de baix.
En aquest temps pela el plàtan i parteix-lo per la meitat. Fes-ho amb una mica d’oli d’oliva a la planxa en una paella i reserva’l.
Retira l’alvocat del forn abans que el rovell es cuini massa i s’assequi. Serveix al costat del plàtan i posa al teu guat el cibulet per sobre.
Bon profit!
Pomes al forn
Ingredients:
- 4 pomes
- 2 cullerades de canyella en pols
- ¼ tassa de panses
- El suc d’una llimona
- ½ tassa d’aigua
Preescalfa el forn a 180C. Talla la superfície de la poma, retira el cor de la poma amb les llavors. Col·loca al centre de les pomes la canyella, el suc de llimona i les panses. Posa les pomes en una safata per al forn. Afegeix l’aigua a la safata. Forneja les pomes 30 minuts i llestes!
Bon profit!